Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud
Idee

Parenting Course

Pijl naar links Ideeënbank

Iedereen die kinderen heeft, weet dat er best uitdagingen zijn bij de opvoeding. Hoe stel je grenzen als ze al weer achter de tablet zitten? Hoe leer je je kinderen om te groeien in zelfstandigheid? U organiseert een opvoedcursus voor ouders, die op een leuke en laagdrempelige manier de ruimte biedt om ervaringen uit te wisselen over opvoedkundige thema’s. Er zijn twee cursussen: De Parenting Children Course voor ouders van 0-10 jarigen en de Parenting Teenagers Course voor ouders van 11-18 jarigen.

Waarom

‘Vader worden is een gunst, vader zijn een hele kunst’. Het oude tegeltje dat er ook in  vrouwelijke vorm is, kun je aan de wand van elk levenshuis hangen. Bij een gezonde opvoeding komt heel wat kijken. Zoveel kinderen, zoveel opvoedingsvragen. Met een Parenting course biedt u ouders de gelegenheid die vragen te delen met anderen. Samen worden ervaringen en tips uitgewisseld. De Parenting Course is gebaseerd op christelijke principes, maar is relevant voor zowel christelijke als niet-christelijke opvoeders. De cursus is geschikt voor iedere ouder, ongeacht burgerlijke staat, culturele achtergrond of levensovertuiging. Via deze cursus kunt u in contact komen met jonge ouders in de buurt, en u kunt na de cursus mensen uitnodigen om andere levensvragen te bespreken.

Voorbereidingstijd

Begin 2 maanden van tevoren met het samenstellen van een team en de PR. Gebruik daarvoor de handleidingen (Children en Teenagers).

Tips

  • Kijk of je een connectie met een school kunt maken om mensen uit te nodigen.
  • Volg een training bij Alpha Nederland om goed getraind de cursus te kunnen geven.
  • Begin de bijeenkomst met een maaltijd of wat lekkers. Afhankelijk van je budget kun je deelnemers laten betalen voor de cursus.

Info & downloads

Website:Alpha Nederland - Parenting course

Vrijwilligers

4

Uitvoeringstijd

5 avonden

Budget

200 euro

Benodigdheden

Cursusmateriaal: Parenting Children Course starterspakket & Parenting Teenagers Course starterspakket.

Bekijk ook

Gerelateerde ideeën