Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud
Idee

Mensen van de weg

Pijl naar links Ideeënbank

Je eet met elkaar, je stelt vragen, leest verhalen over Jezus en praat met elkaar door: je leert over jezelf, over anderen, over Jezus. En dat 10 avonden lang.

Waarom

Geloofscursussen zijn er in diverse soorten en maten. Niet iedere cursus past bij elke gemeente. Lazarus.nl is een website met blogs over pittige onderwerpen rondom het christelijk geloof, een heuse tour door heel Nederland naar nieuwe geloofsinzichten en leestips voor eigentijdse theologie. Er is ook een cursus bij, die je samen met geïnteresseerde zoekers kunt volgen.

De cursus Mensen van de weg biedt ruimte om op een vrije manier te ontdekken wat geloven zou kunnen betekenen. Je leert er niet zozeer ideeën, er worden geen dogma’s overgedragen, maar je maakt een gezamenlijke zoektocht naar een belangrijke levensweg. Daarbij kruis je het verhaal van Jezus.

Praktisch


Vrijwilligers

Er zijn 2 vrijwilligers nodig.

Bedrag/benodigdheden

Cursuspakket Mensen van de weg; 1 handleiding voor de cursusleider, 6 werkboekjes en een kaartenset. Kosten: € 29,95 (excl. verzendkosten)

Via de website is voorbeeldmateriaal voor communicatie beschikbaar.

Tips & valkuilen

Voor een goede interactie is een groepsgrootte van 4-7 personen ideaal.

De cursus bestaat uit 10 bijeenkomsten. Het kan ook in een beperkter aantal samenkomsten. Je kunt er voor kiezen om samen te eten of een wandeling te maken en het thema te bespreken.

Voorbeeld/info/downloads:

 

http://traject.lazarus.nl/

 

Bekijk ook

Gerelateerde ideeën