Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud
Idee

Marriage Course

Pijl naar links Ideeënbank

Een goed huwelijk vraagt aandacht! Met de Marriage Course organiseert u een serie avonden voor echtparen die hun huwelijk willen versterken. In zeven avonden worden relevante thema’s besproken als De kunst van communicatie en Het oplossen van conflicten. De cursus wordt in een gezellige, open en veilige sfeer gegeven. Deelnemers krijgen meer inzicht in zichzelf, hun partner en hun relatie. Iedere avond begint met een maaltijd, daarna is er een inleiding op het thema. Vervolgens gaat ieder stel met elkaar in gesprek. De cursus wordt met andere echtparen gedaan, maar de partners voeren de gesprekken altijd met zijn tweeën.

Waarom

Relaties gaan niet vanzelf: ze vragen tijd en aandacht. In de drukte van alledag, met werk en gezin kan dat er zomaar tussendoor schieten. In de Marriage Course maken partners bewust tijd voor elkaar om samen hun relatie te versterken. Het is waardevol wanneer u ruimte biedt aan stellen om hierin te investeren.

De Marriage Course gaat uit van christelijke principes, maar is zowel voor christelijke als niet-christelijke stellen relevant en toegankelijk. Het organiseren van de cursus geeft u de gelegenheid om nieuwe relaties op te bouwen en hen uit te nodigen voor een vervolg wanneer mensen verder na willen denken over levensvragen. 

Voorbereidingstijd

Begin 2 maanden van tevoren met het samenstellen van een team en de PR. 

Tips

  • Geef stellen tijdens de avond letterlijk en figuurlijk de nodige ruimte voor elkaar.
  • Volg een trainingsdag bij Alpha Landelijk om goed getraind de cursus te kunnen geven.
  • Begin de bijeenkomst met een maaltijd. Afhankelijk van uw budget kunt uw deelnemers laten betalen voor de maaltijden.

Vrijwilligers

4

Budget

250 euro

Benodigdheden

Cursusmateriaal 

Info & downloads


Marriage course

 

Bekijk ook

Gerelateerde ideeën