Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud
Idee

Kliederkerkprogramma thuis - Feest van hoop

Pijl naar links Ideeënbank

Met dit kliederkerkprogramma kun je in een kleine groep, bijvoorbeeld als gezin, aan de slag met het pinksterverhaal uit de Bijbel.

Downlaod het programma

Voordat je begint...

  • Bij kliederkerk doet iedereen mee! De activiteiten zijn bedoeld voor mensen van alle leeftijden, voor kinderen én volwassenen. 
  • Voor dit programma heb je wat materialen nodig. Bij elke activiteit staat wat je nodig hebt. 
  • TIP: Ben je betrokken bij een (klieder)kerk, kinderclub of gezinsgroep? Spreek dan af om dit programma tegelijkertijd in je eigen huis te doen. Deel wat je ontdekt en gemaakt hebt met anderen. Bijvoorbeeld in een appgroep of op social media met #kliederkerkthuis. Zo vier je toch een beetje samen, ook al ben je niet bij elkaar. 
  • Op kliederkerk.nl/pinksteren vind je ook een coronaproof kliederkerkprogramma dat speciaal voor groepen ontwikkeld is. 

Samen ontdekken

Door deze drie activiteiten te doen, ontdekken jullie telkens een ander deel van het pinksterverhaal. Je kunt ervoor kiezen om de activiteiten één voor één te doen mét elkaar, maar je kunt ook alles klaarzetten in verschillende hoeken/ruimtes in en rond het huis en de activiteiten tegelijkertijd doen. Vergeet ook niet om over de vragen te praten. Zo leer je elkaar en het bijbelverhaal beter kennen.

Dit programma sluit aan bij Feest van hoop, de pinksteractie van Kerk in Actie. Op kerkinactie.nl/pinksteren vind je meer activiteiten en materialen bij het feest van hoop. Bezoek bijvoorbeeld een online concert of vraag een gratis cd aan. 

Meer weten over kliederkerk? Kijk op kliederkerk.nl. Hier vind je informatie over kliederkerk en hoe je zelf een kliederkerk kunt starten.

Bekijk ook

Gerelateerde ideeën