Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud
Idee

'Een goed verhaal' voor jong en oud - ideeën van JOP (jeugdwerk Protestantse Kerk)

Pijl naar links Ideeënbank

Spel ‘Het Goede Verhaal’ (intergeneratief)

Met het kaartspel ‘Het Goede Verhaal’ kunnen gezinnen en kinderen in jouw gemeente bezig zijn met de Bijbel. Een mooie manier om het seizoen samen te starten. Het spel is ook geschikt om met alle generaties uit de kerk spelenderwijs bijbelverhalen te delen. Gratis te bestellen via de website van JOP.

Bijbelse escaperoom (9-12 jaar, 13-16 jaar, 16+, intergeneratief)

Een creatieve en spannende manier om met de Bijbel aan de slag te gaan, is een escaperoom. Bij een escaperoom moeten teams door middel van puzzels en spellen ontsnappen uit een ruimte. Hoe maak je een goede bijbelse escaperoom? Verzamel een groepje enthousiastelingen en ga zelf aan de slag. Hier vind je een stappenplan om zelf een escaperoom in elkaar te zetten. Niet genoeg inspiratie? Klik dan hier voor een kant en klare bijbelse escaperoom over het bijbelverhaal ‘Petrus in de gevangenis’, met een link naar vervolgde gelovigen vandaag de dag.

Bijbel in Beeld (intergeneratief)

De Bijbel bestaat uit duizenden woorden. Onze hersenen verwerken woorden op een andere manier dan beelden. Met dit programma creëer je beelden bij woorden uit de Bijbel. Zo komen bijbelteksten op een nieuwe manier binnen. Lees meer

Kindernevendienst programma (4-13 jaar)

Maak een Bijbelse tentoonstelling met kinderen en tieners op startzondag. Je kunt deze werkvorm ook gebruiken als interactie met de gemeente. Lees meer

Geloofschallenge

Soms word je opgeslokt door je dagelijkse bezigheden, dan is het tijd voor een goed gesprek dat je dagelijkse dingen overstijgt. Herkenbaar? Doe dan mee met deze challenge! De challenge loopt van startzondag tot Kerst. Kijk hier voor meer informatie.

Werkvormen ingedeeld per bijbelboek

Ben je op zoek naar een werkvorm bij een specifiek bijbelverhaal? Ga dan naar de pagina Werkvormen ingedeeld op bijbelboek en zoek op bijbelboek.

Bekijk de ideeën van Jong Protestant

Bekijk ook

Gerelateerde ideeën