Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud
Idee

Kliederkerkprogramma - Op reis met Naäman

Pijl naar links Ideeënbank

Een coronaproof kliederkerkprogramma voor een échte kliederkerk, maar wat kleinschaliger, gemakkelijk voor te bereiden en telkens volgens hetzelfde recept.

Samen ontdekken, samen vieren en samen eten, de bekende ingrediënten van een kliederkerk. En deze keer over het verhaal over Naäman. Dit verhaal vind je in het bijbelboek 2 Koningen 5: 1-20. Alle bijbelteksten komen uit de Bijbel in Gewone Taal. In dit programma leggen we een link met de doop. Je kunt dit programma ook gebruiken voor een doopviering of als je de doop aan de orde wilt stellen.

Download het programma

  • Praatpapieren voor de vijf ontdekplekken en de ‘pauzeplek’ van het Samen ontdekken.
  • Tips en ideeën voor het Samen vieren.
  • Tips en ideeën voor het Samen eten.

Voordat je begint…

  • Bij kliederkerk doet iedereen mee! De activiteiten zijn bedoeld voor mensen van alle leeftijden, voor kinderen én volwassenen.
  • Er is een eenvoudige basisdocument voor teamvoorbereiding voor álle kliederkerkprogramma’s in coronatijd. Je vindt ‘m via kliederkerk.nl/corona.
  • Bij het verhaal van Naäman hoort ook een kliederkerk doeboek voor thuis. Je kunt dit doeboek hier bestellen. Deel het boekje bijvoorbeeld aan het eind van de bijeenkomst uit aan de deelnemers, zodat ze thuis verder aan de slag kunnen met het verhaal.

Doeboek Kliederkerk Thuis ZOMER

Bestel gratis Kliederkerk Thuis ZOMER. Een nieuw doeboek voor jong en oud! Met elkaar ga je op creatieve ontdekkingsreis door het verhaal van Naäman. Het doeboek staat vol met leuke spelletjes, creatieve opdrachten en kliederige knutsels.

Bestel gratis

Meer weten over kliederkerk? Kijk op kliederkerk.nl. Hier vind je informatie over kliederkerk en hoe je zelf een kliederkerk kunt starten.

 

Bekijk ook

Gerelateerde ideeën