Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud
Idee

Coronaproof ideeën voor gedachteniszondag

Pijl naar links Ideeënbank

Ook een behulpzaam idee? Stuur het naar m.nouwens@protestantsekerk.nl

Combinatie online / offline

Nodig van iederen overledenen één of twee nabestaanden uit in de dienst. Laat hen in de dienst een kaars aan steken. Besteed daar online duidelijk aandacht en nodig andere nabestaanden uit om thuis een kaars aan te steken.

Almere - Labyrint

Op zondag 1 november om 17.00 uur komen mensen in Almere in een labyrint bij elkaar om hun dierbaren te gedenken. Het labyrint is een symbolische levensweg. In het midden van het labyrint staat een herinneringsbankje waar de namen op staan, van de mensen die zijn overleden. Er is de gelegenheid om een kaars aan te steken. Er klinken teksten van hoop en liefde. Deze bijeenkomst is in de buitenlacht en wordt georganiseerd door pioniersgemeente ‘De Schone Poort’ in Almere-Poort. Zij maken dit bekend in de lokale krant, via social media en het wijkmagazine.

Amsterdam - zoom-vieringen met inbreng nabestaanden

Met zoomvieringen is het heel goed mogelijk dat mensen zelf een gebed doen in de viering. Via zoom is betrokkenheid makkelijk te organiseren. Iedereen krijgt de spreker in beeld. Het makkelijkst is het zoom los te doen van live. Filmpjes, muziek, tekst en personen zijn goed in beeld te krijgen maar vergt oefening en een paar goede hosts! Zie www.deduif.net.

Amsterdam - Lichtjestocht

Hart voor de Buurt en het Huis van Verbinding organiseren op 1 november een Lichtjestocht door de buurt. In groepen van 30 personen loopt men een route door de wijk. Voor de kerk, op het plein, kan men een kaarsje aansteken. 

Gendringen - kaars aansteken in open kerk

De Protestantse Gemeente Gendringen-Bontebrug houdt in de ochtend een reguliere dienst, met ook ruimte voor gedenken, en in de middag een gedachtenismoment voor de nabestaanden van hen die het afgelopen jaar zijn overleden. De kerk is dan open om een kaars aan te steken.

Laren - meerdere vieringen

De Protestantse Gemeente Laren overweegt meerdere korte vieringen op eeuwigheidszondag te organiseren, zodat familie niet alleen hoeft te komen. Tussen de vieringen door kan de kerk gelucht en schoongemaakt worden. 

Ommen - Stenen van hoop

De protestantse kerken in Ommen roepen de inwoners van Ommen op mee te bouwen aan een monument van Hoop ter herinnering aan deze coronacrisis. Dit project is na Pasen al begonnen, maar is natuurlijk ook goed vorm te geven rondom gedachteniszondag.

Bekijk ook

Gerelateerde ideeën