Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud

Het missionaire geloofsgesprek

Veel materiaal dat op de pagina 'Geloofsgesprek' wordt aangeboden, is ook bruikbaar voor het gesprek met vrienden, familie of mensen in uw omgeving, die vragen hebben over God of het leven, die interesse tonen in het levensverhaal van Jezus of die met u een goede band hebben gekregen. We noemen hier ook:

De Alpha-cursus werkt volgens de methode van ontmoeten, vragen en ontdekken. Tijdens ongeveer tien interactieve en gezellige bijeenkomsten ontdekken de deelnemers wat het christelijk geloof inhoudt. 

De basiscursus 7+1 ontmoetingen met God houdt in dat de deelnemers samen eten, samen luisteren naar geloofsverhalen en kijken wat dat met mensen kan doen. 

Interessant voor uw beeld van uw geloofsgemeenschap en nuttig materiaal voor het missionaire gesprek is de serie videoportretten van nieuwkomers. Aan de hand van deze portretten kunt u ook in gesprek gaan met potentiële kerkbezoekers of mensen die voor het eerst willen deelnemen aan een kerkelijke activiteit.

Wilt u als kerkenraad een gesprek over missionair-kerk-zijn, vraag dan advies door te bellen naar 030 - 880 1880. Of bezoek de bijeenkomsten over pionieren. Predikanten kunnen deelnemen aan de training 'Missionaire specialisatie'.

Was deze informatie zinvol?
We hebben uw feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we uw contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)

Lees meer over

Het thema Geloofsgesprek