Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud

Workshops Actie Kerkbalans

Als kerkrentmeester bent u druk bezig met de brief die begin januari de deur uit gaat. Samen met u hebben we door de workshop hartsverhalen en de begeleiding bij het briefschrijven mooie eerste stappen gezet om de inkomsten uit Kerkbalans voor uw gemeente een boost te geven. We hopen samen met u op een mooi resultaat. De volgende stap is de inzet van de telefoon. Begin februari houden wij daar een workshop over en daar nodigen we u graag voor uit!

Deze workshops zijn bedoeld voor deelnemers van het traject Kerkbalans +. Bent u nieuwsgierig geworden over dit traject? Of wilt u volgend jaar ook deelnemen? Mailt u dan naar: d.damsteeg@protestantsekerk.nl

Wat is het? 

Met een goede brief bereiken we een deel van onze trouwste gemeenteleden, maar hoe bereiken we de anderen? Dat doen we door andere middelen dan de brief in te zetten. Tijdens deze workshop gaan we het hebben over de ‘inzet van de telefoon’. Een goed middel, zo blijkt uit ervaring van kerken. Niet alleen om rand- en nietkerkelijken te bereiken, maar ook om trouwe gemeenteleden na te laten denken over een hogere en structurele gift.  

Wat gaan we doen?

In de workshop gaan we samen kijken hoe de inzet van de telefoon in uw gemeente kan werken. We hebben daarvoor vertegenwoordigers uitgenodigd van het bureau dat de belactie gaat uitvoeren voor u. Zodat we u goed kunnen informeren. Daarnaast er is voldoende ruimte om met elkaar in gesprek te gaan. Ook komt het schrijfproces voor de volgende brief, de mei-mailing (of solidariteitskas), kort aan bod.  

Voor wie is het?

Neem naast uw collega-kerkrentmeesters ook mensen mee die belangrijk zijn in de besluitvorming om de telefoon in uw gemeente in te zetten. 

Wat levert het op?

Aan het eind van de avond heeft u een gedegen beeld over hoe de inzet van de telefoon voor uw gemeente kan werken. U bent op de hoogte van de planning en u heeft bij kunnen praten met uw mede-Kerkrentmeesters die ook deelnemen aan Kerkbalans +.
We willen nogmaals benadrukken dat het belangrijk om hierbij aanwezig te zijn. Andere middelen dan de brief zullen het verschil aan inkomsten gaan maken!

Praktisch

We beginnen om 19.30 uur en rond 21.30 uur ronden we af. Wij nodigen u uit om met minimaal 2 deelnemers per gemeente te komen. 

Let op: Wel is het belangrijk om iedereen afzonderlijk aan te melden.