Doorgaan naar hoofdinhoud

Webinars over Diaconaat

De komende tijd organiseert Kerk in Actie een aantal webinars over diaconaat. Tijdens deze online bijeenkomsten maakt u kennis met allerlei verschillende aspecten van diaconaal werk in Nederland. Via het onderstaande formulier kunt u zich aanmelden voor een of meerdere bijeenkomsten. 

Alle webinars starten om 20.00 uur en zijn rond 21.30 uur afgelopen. De link voor het bijwonen van de online bijeenkomst ontvangt u vooraf in uw mailbox.

1. Groene kerken: Schuilt er een groene diaken in jou?

door Matty van Leijenhorst en Maaike Wigboldus op 5 oktober

Als diaken kom je op voor een menswaardig bestaan voor mensen in de buurt en wereldwijd. Je probeert misschien zelfs kernoorzaken van onrecht aan te pakken. Kan het zo zijn dat opkomen voor een schoon milieu ook past bij jouw kerntaken? Ook rondom milieu- en klimaat zijn er veel situaties van onrecht waar wij als kerk iets kunnen betekenen. Ontdek samen welke rol de diaconie kan hebben in het verduurzamen van de kerk.

2. Op bezoek in de moskee: Samenwerking tussen christenen en moslims

door Martijn van Laar en Mostafa Hilali op 25 oktober

Daniëlle Leder, projectleider binnenlands diaconaat Ontmoeting met Moslims, gaat op zoek naar mogelijkheden waarop christenen en moslims kunnen samenwerken op diaconaal gebied. Ze gaat daarvoor langs bij moskee Stichting Al Houda in Amsterdam-Noord, een moskee die veel sociaal-maatschappelijke activiteiten organiseert. Vervolgens gaat ze in gesprek met Martijn van Laar en Mostafa Hilali, twee ervaringsdeskundigen op het gebied van activiteiten voor moslims en christenen, om te horen waarom zij samenwerking belangrijk vinden en vanuit welke visie zij dat doen.

3. Zoek de bloei van je buurt

door Marten van der Meulen en Rudolf Setz op 27 oktober

Kerk zijn gebeurt niet alleen in het kerkgebouw. In je eigen huis, aan de keukentafel kan ook kerk ontstaan. Bij Assen Zoekt experimenteren we al geruime tijd met (diaconaal) kerk-zijn vanuit de huizen. We vertellen je over hoe we werken met huisgroepen, over de rol van de zorgcoördinator en hoe je de rijkdom kunt ontdekken die in jezelf en de mensen om je heen aanwezig is.

Meld u hieronder aan voor een of meerdere webinars:

Graag ontvang ik voortaan ook:

Protestantse Kerk