Doorgaan naar hoofdinhoud

Vacant, waar start je? - informatiebijeenkomsten over beroepen

UPDATE: Gezien de maatregelen rondom het coronavirus vanuit de overheid (donderdag 12 maart 15.15 uur) zijn al onze bijeenkomsten met meer dan 100 mensen afgelast. Ook de informatiebijeenkomsten over beroepen gaan niet door.

Gaat de predikant van uw gemeente vertrekken? Zit u in vacaturetijd en wilt u op zoek naar een nieuwe professional? Tijdens deze informatiebijeenkomst over het beroepingswerk krijgt u alle do’s en dont’s te horen die u hierbij kunt tegenkomen.

Op 18 maart 2020 worden er drie informatiebijeenkomsten georganiseerd door het land heen; in Assen, Utrecht en Arnhem. De bijeenkomst start om 19.30 uur.

Deze drie informatiebijeenkomsten zijn bedoeld voor gemeenten die zich in de oriëntatiefase van het beroepingsproces bevinden. 

Wat levert de bijeenkomst op?

  • Inzicht in hoe de beroepingsprocedure werkt en wie welke verantwoordelijkheden heeft.
  • Advies in welke mogelijkheden er zijn om tot een goede profielschets en wervingsplan te komen.

Inhoud en opzet

Tijdens deze informatiebijeenkomst leert u hoe u het beroepingswerk zo goed mogelijk kunt organiseren. Wat zijn de stappen die gezet moeten worden? Welke taak heeft de kerkenraad hierin, welke taak heeft de beroepingscommissie en welke taak heeft de gemeente?

Mocht u al verder in het beroepingsproces zijn en behoefte hebben aan training op het gebied van taakverdeling, werving en selectie, het 'horen' en gesprekken met kandidaten? Kijk dan of de training voor beroepingscommissies iets voor uw commissie is. 

Kosten

Deze informatiebijeenkomst wordt bij individuele inschrijving kosteloos aangeboden.  Als deze informatiebijeenkomst aangevraagd wordt door een gemeente kost deze bijeenkomst €185,-.

Protestantse Kerk