Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud

Online workshop 'onderling pastoraat' voor predikanten en kerkelijk werkers

Op 30 oktober nam dr. Reijer de Vries afscheid als docent praktische theologie en pastoraat aan de PThU met een minisymposium over 'de (h)erkenning van onderling pastoraat'.

Reijer de Vries heeft over dit onderwerp een 'Gids voor onderling pastoraat' geschreven.  De Gids helpt professionals in de kerk om wat er al gebeurt aan onderling pastoraat te waarderen en te expliciteren, en mogelijke nieuwe wegen op dit gebied in te slaan. 

Om predikanten en kerkelijk werkers (verder) bekend te maken met 'onderling pastoraat' is er op woensdag 18 november (10.30-12.00u) een online workshop onderling pastoraat. Reijer de Vries zal hierin zijn Gids toelichten. Er zal volop ruimte zijn om in groepjes en met de auteur door te praten hoe onderling pastoraat gestalte kan krijgen in het gemeenteleven.

In de maanden na de workshop is het mogelijk om eenmalig met een specialist pastoraat van de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk een online begeleidingsgesprek te hebben over het vormgeven van onderling pastoraat in de gemeente.

Kosten: 15 euro 

Aanmelden