Doorgaan naar hoofdinhoud

Online verkendagen pionieren

Bent u benieuwd naar wat pionieren is? Of loopt u met ideeën rond om te gaan pionieren? Dan is een online verkendag iets voor u! In een uurtje wordt u breed geïnformeerd over pionieren: u krijgt een overzicht van de laatste ontwikkelingen op pioniersgebied, er wordt uitgelegd wat pionieren wel en niet is en u krijgt informatie over hoe u zelf zou kunnen beginnen.

Op een verkendag is ook altijd een pionier aanwezig die iets vertelt over zijn of haar pioniersplek. Zo krijgt u meteen een beeld van hoe pionieren er in de praktijk uit ziet. Uiteraard is er ook de gelegenheid tot het stellen van vragen aan de pionier.

In het najaar van 2020 organiseren we in verband met corona een aantal online verkendagen. In een uurtje tijd bent u weer helemaal op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van pionieren. Drie van de verkendagen zijn algemeen van karakter. Daarnaast is er een verkendag waar er in het bijzonder aandacht wordt gegeven aan ‘ruimzinnig’ pionieren. Deze sessie wordt begeleid door startbegeleider Jeannet van Doorn van 'Op Goed Gerucht'. Ook is er een verkendag waar in het bijzonder aandacht wordt gegeven aan de startbegeleiding door IZB. Deze sessie wordt begeleid door Henk Boerman van IZB.  

Hieronder vindt u een overzicht met de data en kunt u zich aanmelden voor één van de sessies. U dient zich uiterlijk 1 week van te voren aan te melden. Voor alle bijeenkomsten geldt dat er een middagsessie van 16.00 tot 17.00 is voor predikanten en kerkelijk werkers, en een avondsessie van 20.00 tot 21.00 voor geinteresseerde kerkenraadsleden en gemeenteleden.

Wanneer u zich aanmeldt ontvangt u een week van te voren een link voor de digitale bijeenkomst.

  • 28 oktober: Algemene verkendag m.m.v. pionier Joris van der Spek (Boeiend Rotterdam)
  • 3 november: Verkendag met aandacht voor ruimzinnig pionieren, m.m.v. startbegeleider Jeannet van Doorn (OGG) en pionier Erik-Jan Tillema (Zinvol Zijpe)
  • 10 november: Algemene verkendag m.m.v. pionier Louise den Hoed (LichtDelen Den Haag)
  • 19 november: Algemene verkendag m.m.v. pionier Rob van Mourik (Kliederkerk Spijkenisse)
  • 23 november: Verkendag met aandacht voor begeleiding vanuit de IZB, m.m.v. startbegeleider Henk Boerman (IZB) en pionier Martijn de Jong (Geloven in Spangen)
Protestantse Kerk