Doorgaan naar hoofdinhoud
Tagline Vindplaats van geloof, hoop en liefde

Nieuwjaarsontmoeting 2019

Donderdag 17 januari 2019 vindt de nieuwjaarsontmoeting van de dienstenorganisatie plaats. Nieuw ten opzichte van voorgaande jaren is dat deze nieuwjaarsontmoeting speciaal georganiseerd wordt voor ambts- en taakdragers van de Protestantse Kerk.

De dienstenorganisatie staat tenslotte ten dienste van de gemeenten. De start van het nieuwe jaar is dan ook een een uitgelezen moment om (opnieuw) kennis te maken met de dienstenorganisatie en andere gemeenten te ontmoeten en stil te staan bij het jaar dat voor ons ligt. Dat gebeurt in een vorm waarbij ontmoeting, goede verhalen en gezelligheid centraal staan.

Thema: Een goed verhaal 

In de kerk leven en werken we vanuit het goede verhaal dat ons in de Bijbel wordt verteld. Gods Woord in mensentaal, een bron van troost, bemoediging en inspiratie. Maar ook een boek dat cultureel en maatschappelijk relevant is, bijvoorbeeld als het gaat om de zorg voor een ander. Het goede verhaal van God en mensen is een spiegel voor ons dagelijkse leven. In de kerkdienst maar ook in gespreksgroepen, tijdens catechisatie, bezoekwerk en op allerlei andere plekken zijn we bezig met dat goede verhaal. Een goed verhaal laat je namelijk niet koud, maar brengt je in beweging. Een goed verhaal houd je niet voor jezelf, maar deel je met anderen. De dienstenorganisatie wil gemeenten ondersteunen bij het vertellen van dit goede verhaal.

Luisteren naar verhalen

  • Tijdens de nieuwjaarsontmoeting worden er op diverse plekken goede verhalen door mensen uit plaatselijke gemeenten verteld. Een verhaal van een gemeente in Almere die zijn kerkenraadsvergadering opnieuw uitvond; een verhaal over een tuin vol verhalen in Doetinchem; een verhaal over een dominee uit Waalwijk die een graag geziene gast werd in de klas, en nog veel meer ...
  • Er is ruimte voor ontmoeting onder het genot van een drankje en eten met een goed verhaal.
  • Er is een markt met materialen die u kunt gebruiken in uw gemeente, zoals materialen voor de veertigdagentijd en Pasen en materiaal ter inspiratie voor het jeugdwerk in uw gemeente.
  • Medewerkers van de dienstenorganisatie zijn aanwezig om in gesprek te gaan en vragen te beantwoorden over het werk in uw gemeente, en om u te helpen vindplaats van geloof, hoop en liefde te zijn.

Maak kans op een tegoedbon!

Bent u er ook bij met mensen uit uw gemeente? Meld u dan en maak kans op een tegoedbon ter waarde van 50 euro. Deze bon kunt u tijdens de nieuwjaarsontmoeting besteden in de pop-up winkel met inspirerende en praktische materialen voor uw gemeente.

Datum: donderdag 17 januari 2019
Tijd: 16.30 inloop, 17.00-19.00 programma
Locatie: dienstenorganisatie Protestantse Kerk (Joseph Haydnlaan 2a in Utrecht)

Protestantse Kerk