Doorgaan naar hoofdinhoud

Webinars GroeneKerken 2021

GroeneKerken organiseert in 2021 webinars over duurzaamheid in de kerk. Met deze webinarreeks inspireert GroeneKerken (aankomende) groene kerken om duurzame stappen te zetten, door het delen van kennis en ervaringen. Op 15 april is het volgende webinar:

Duurzaam inkopen: God in de supermarkt

donderdag 15 april 2021, 19:45 - 21:30 uur

Wilt u in uw kerk en in uw eigen leven aan de slag om bewuster inkopen te doen? En andere kerkleden inspireren om datzelfde te doen? Luister en doe dan mee met het webinar ‘God in de supermarkt.’

Keuzes maken

Het is vast herkenbaar. U staat in de supermarkt en u vraagt zich af: wat eten we vanavond? De biologische boontjes uit Egypte of de ‘gewone’ boontjes uit Nederland? Een hamburger of een sojaburger? Of toch vis? Wat betekent dan dat gekke keurmerk precies? Gaan we voor het gezonde, plantaardige Alpro toetje, of toch een emmertje met yoghurt en aardbeien wat eigenlijk het lekkerste is? Wordt het de dure of de goedkope reep chocola?

U hebt het niet gemakkelijk als consument in de supermarkt. Bij elk schap moeten keuzes gemaakt worden, en het is geen gemakkelijke afweging tussen lekker, goedkoop, gezond, milieuvriendelijk, diervriendelijk en eerlijk voor de producent. Het palet aan keurmerken kan helpen, maar zorgt ook voor verwarring. Het webinar 'God in de supermarkt' verkent de keuzes die we maken, helpt argumenten te begrijpen en verbindt deze met een helder ethisch kader. De bijeenkomst is actief, sociaal en informatief. Door middel van diverse opdrachten en gesprekken wordt u aan het denken gezet over keuzes die u maakt.

Aanmelden

Dit webinar wordt verzorgd door Alfred Slomp, die al ruim vijf jaar lang mensen inspireert om de volgende duurzame stap te zetten. U kunt het webinar via ZOOM volgen. Na opgave ontvangt u een link. Het webinar start om 19:45 uur en duurt tot 21:30 uur.

U kunt zich aanmelden via Online Groenekerken Avonden - Groene Kerken

Protestantse Kerk