Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud
Tagline Vindplaats van geloof, hoop en liefde

Collecterooster

Kerken helpen! Dat is in het kort gezegd het doel van het landelijke collecterooster van de Protestantse Kerk en Kerk in Actie.

Dankzij de bijdragen van de plaatselijke gemeenten kan de steun aan het (wereld)diaconale en zendingswerk doorgaan. Ook het jeugdwerk en het missionaire werk is alleen dankzij die steun voort te zetten. Op kerkinactie.nl/collecterooster vindt u het collecterooster voor het hele jaar, inclusief alle collectematerialen. Klik hier om het collecterooster 2019 als pdf te downloaden.

Eindejaarscollecte 2018

Op oudjaarsdag wordt in de meeste kerken gecollecteerd voor het werk van de eigen plaatselijke gemeente. Dit jaar is het thema ‘Een goed gesprek’. De gemeente is een plek van ontmoeting. Een plek waar we met God, elkaar en anderen in gesprek gaan over wat ons bezighoudt. Door het organiseren van activiteiten voor verschillende groepen, zoals kinder- en jeugdclubs, gesprekskringen en missionaire activiteiten. Door diaconaal betrokken te zijn bij mensen die het minder hebben, dichtbij en ver weg. Door op zondag samen ons geloof te vieren. Dat is waar we bij de Protestantse Kerk naar verlangen en ons samen voor in willen zetten!

Aan de rechterzijde vindt u de e-mail die verstuurd is aan de kerkenraden en de voorbeeldbrief voor gemeenten.

Lees meer over

Het thema Kerkenraad