Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud

Lancering van de eerste 500 migrantenkerken interactief online

13 jun 2019

Pijl naar links Alle agenda-items

De veelkleurigheid van geloofsgemeenschappen in Nederland is zeer groot. Met de digitale mogelijkheden van deze tijd zijn er nieuwe manieren te vinden om goed inzicht te krijgen in de vele migrantenkerken.

Deze interculturele kerken (migrantenkerken) zijn zowel op taal, als natie, als plaats van samenkomst vindbaar. Vanuit de samenwerking tussen de Samen Kerk in Nederland (SKIN Nederland) en de Protestantse Kerk in Nederland is hard gewerkt aan gebruiksvriendelijke database. Inmiddels is de basis hiervoor gelegd door het team van Kerk op de Kaart. Vanuit de huidige landelijke kennis zijn de eerste 500 migrantenkerken er op te vinden. Ondertussen wordt in grote steden verder gewerkt om dit aantal verder aan te vullen.
De lancering vindt plaats op donderdag 13 juni vanaf 16.00 uur in de Jeruelkapel, Ivoordreef 2 te Utrecht. Vertegenwoordigers van de 5 hoofdstromingen (Oosters-Orthodox, Oriëntaals-Orthodox, Rooms-Katholiek, Protestants en Evangelisch Pinksterbeweging) zijn aanwezig om te laten zien hoe ze meewerken aan deze interactieve website. De visie achter deze interactieve website zal uiteraard ook toegelicht worden evenals een handleiding. Wie alvast een kijkje wil nemen kan dat doen op www.interculturelekerken.nl of bij: www.migrantenkerken.nl .