Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud

Dorpskerkentour: inspiratie, ontmoeting en uitwisseling 

9 mei 2020

Pijl naar links Alle agenda-items

De eerste dorpskerkentour komt eraan: drie regionale dorpskerkendagen, op 9 mei, 6 en 13 juni, voor mensen die betrokken zijn bij hun dorpskerk en hart hebben voor de rol van de kerk in het dorp.

De dagen bieden een plek voor onderlinge ontmoeting om verhalen te delen, vragen te bespreken, nieuwe ideeën op te doen en contacten te leggen met mensen uit andere dorpskerken

Het thema van de eerste dorpskerkentour is: Geloven in de dorpskerk.

Er zijn verdiepende lezingen, inspirerende workshops en reflecties op betekenis van kerk-zijn in het dorp. Waarom wil je kerk-zijn in het dorp? Hoe geef je vorm aan kerkelijke presentie in een veranderende samenleving, en vaak met minder mensen? Hoe kun je als kerk present zijn in meerdere dorpen? Kerken in de regio laten tijdens de dorpskerkentour zien hoe zij geloven in de dorpskerk: met muziek en kunst, in diaconale initiatieven, in hun contacten met dorpsgemeenschap en burgerlijke gemeente.  Wat drijft hen, wat inspireert hen, en waar zien zij sporen van God in het dorp?

De informatiemarkt op de dorpskerkendagen biedt informatie over onderwerpen die voor kerk-zijn in het dorp van belang zijn, waaronder Kliederkerk, contextueel bijbellezen en subsidiemogelijkheden. 


Waar en wanneer

Zaterdag 10:00-16:00

9 mei 2020 Flevoland

6 juni 2020 Noord-Brabant

13 juni 2020 Drenthe

Programma en locaties worden nader bekend gemaakt. 

25 euro toegang incl. goed verzorgde lunch, koffie en thee

Aanmelden 

Aanmeldformulier:  https://www.aanmelder.nl/114968