Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud

Boekpresentatie en afscheid uitzending Marleen Anthonissen-van der Louw

13 sep 2019 12:30, Protestants Landelijk Dienstencentrum, Joseph Haydnlaan 2a, 3533 AE Utrecht

Pijl naar links Alle agenda-items

Op vrijdag 13 september a.s. presenteert Marleen Anthonissen-van der Louw, uitgezonden medewerker van Kerk in Actie, haar boek ´Dagboek uit Jeruzalem - het leven van een pastoraal werker in de Heilige Stad´.

Tevens markeert ze hiermee het einde van haar uitzending. De presentatie wordt gehouden in de kapel van het Protestants Landelijk Dienstencentrum, Joseph Haydnlaan 2a in Utrecht.

Deze bijeenkomst is volgeboekt. Aanmelden kan niet meer.

Er is tijdens de middag gelegenheid het boek van Marleen aan te schaffen en te laten signeren bij de boekentafel van het Boekencentrum.

Programma

12.30-13.30: Lunch (vrije inloop)
13.30-13.45: Welkom door Wilma Wolswinkel, relatiebeheerder Midden-Oosten
13.45-14.05: Kijken van twee kanten: een journalist in de Heilige Stad - Anna Krijger
14.05-14.30: Meervoudige partijdigheid: hoe doe je dat in de praktijk? - Hanneke Schaap-Jonker
14.30-14.45: Pauze
14.45-15.15: Leven van een pastoraal werker in de Heilige Stad - Marleen Anthonissen-van der Louw
15.15-15.30: Boekpresentatie
15.30-15.45: Dankwoord door Rommie Nauta, manager Kerk in Actie
15.45-16.30: Borrel

Sprekers

Marleen Anthonissen-van der Louw werd in 2014 met haar man Ilja door Kerk in Actie uitgezonden naar Israël/Palestina. Ilja was tot zijn plotselinge overlijden in 2017 als onderwijsadviseur verbonden aan Bethlehem Bible College. Marleen werkte tot de zomer van 2019 als pastoraal werker bij de Lutherse Redeemer Church voor de Nederlandse gemeenschap in en om Jeruzalem. Ook gaf zij voorlichting aan Nederlandse reisgroepen en schreef zij regelmatig over haar leven en werk in blogs, columns en artikelen (o.a. op de website van Kerk in Actie en in het Nederlands Dagblad).

Anna Krijger is journalist en schrijver. Van 2014 tot 2017 werkte zij als freelance correspondent in Tel Aviv en Jeruzalem. Ze deed verslag voor onder meer het Nederlands Dagblad, Het Parool en Radio 1. Ook schreef ze het boek Hipsters, baarden, martelaren (uitgeverij Querido), over haar werk en leven in Israël en Palestina. Momenteel schrijft en interviewt Anna vooral voor NRC en de Grazia en werkt ze aan een roman. Bovendien spreekt Anna graag op radio, tv of andersoortige bijeenkomsten over het Midden-Oosten - en dan vooral over haar geliefde Israël en Palestina.

Hanneke Schaap-Jonker is rector van het Kennisinstituut christelijke ggz (Kicg), onderdeel van Eleos en De Hoop ggz. Zij houdt zich daar vooral bezig met wetenschappelijk onderzoek, zorginnovatie en training. Daarvoor werkte ze als universitair docent godsdienstpsychologie aan de PThU en de Rijksuniversiteit Groningen. Per 1 oktober 2018 is ze bijzonder hoogleraar op de leerstoel Klinische Godsdienstpsychologie aan de Vrije Universiteit.

In Protestants Landelijk Dienstencentrum, Joseph Haydnlaan 2a, 3533 AE Utrecht