Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud

Agenda

Filter agenda-items:
Een activiteit in uw kerk?
Dien een agenda-item in

Maart

22
mrt

Proeverij rond diaconale training voor predikanten en kerkelijk werkers

Op vrijdag 22 maart is er een proeverij rond de diaconale training ‘Leren geloven in diaconaal handelen’.

De proeverij stelt u in de gelegenheid om kennis te maken met de insteek van de training ‘Leren geloven in diaconaal handelen’.

Deze training maakt in het seizoen 2019-2020 deel uit van de voortgezette nascholing van de Protestantse Theologische Universiteit (PThU) en wordt vergoed voor predikanten en kerkelijk werkers die werkzaam zijn in de Protestantse Kerk in Nederland. De training wordt ontwikkeld in een samenwerking van PThU en Kerk in Actie. 

Tijdens de proeverij vertelt ds. Sjaak Visser uit Zaandam hoe hij in en met zijn gemeente tegen vragen aanliep die aan de orde komen in de training. Dr. Henk Meeuws geeft op basis van zijn gelijknamige proefschrift een toelichting op ‘diaconaat als mystagogie’.

De kosten voor deelname aan de proeverij bedragen € 15,-. U kunt zich voor 15 maart aanmelden via de website van Kerk in Actie. 

In Protestants Landelijk Dienstencentrum, Joseph Haydnlaan 2a, 3533AE te Utrecht

Mei

13
mei
-
21
mei

Vacant, waar start je? - informatiebijeenkomst

Tijdens deze informatiebijeenkomst over beroepingswerk worden alle do’s en dont’s verteld die u kunt tegenkomen in het mooie maar soms intensieve wervingsproces.

Gaat de predikant van uw gemeente vertrekken? Zit u in vacaturetijd en wilt u op zoek naar een nieuwe professional? Deze informatiebijeenkomst over het beroepingswerk vertelt u alle do’s en dont’s die u kunt tegenkomen in het mooie en intensieve wervingsproces.

Let op: Deze bijeenkomst wordt kosteloos aangeboden. 

Kijk hier voor meer informatie over deze bijeenkomst en hoe u kunt aanmelden. 

25
mei

Dag van het kerkblad

De Dag van het Kerkblad organiseert De Zalige Zalm speciaal voor kerk- en parochiebladredacties die werken met parochiemagaZIN en kerkmagaZIN.

Deze feestelijke dag biedt volop de gelegenheid om met andere redacteuren ervaringen en bladen uit te wisselen, om daarna vol nieuwe ideeën met het eigen kerkblad of parochieblad verder aan de slag te gaan. 

Deze bijeenkomst is niet georganiseerd door de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk. De dienstenorganisatie is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze bijeenkomst.

In Koningskerk, Deventer

April

07
apr

Training Actieve Gespreksvoering. Een systeembenadering

Vanaf 7 april 2020 organiseert het Radboudumc de training Actieve Gespreksvoering. De training bestaat uit negen bijeenkomsten verspreid over april-mei en oktober-december 2020.

Uitgangspunt van deze training is de hulpverlenende dimensie van het pastoraat/geestelijke verzorging: de pastorant maakt deel uit van een systeem en zijn of haar hulpvraag is alleen te bewerken wanneer die begrepen wordt in het geheel van dat systeem (Friedman).

Docenten: dr. Wim Smeets en dr. Anneke de Vries.

Maximaal aantal deelnemers: 8.

Deze bijeenkomst is niet georganiseerd door de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk. De dienstenorganisatie is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze bijeenkomst.

In Radboudumc
Een activiteit in uw kerk?
Dien een agenda-item in