Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud

Agenda

Filter agenda-items:
Een activiteit in uw kerk?
Dien een agenda-item in

April

06
apr

Inspiratiedag contextueel bijbellezen in Naarden

Op zaterdag 6 april a.s. is er opnieuw een inspiratiedag contextueel bijbellezen. Dit keer buiten & binnen de vesting in Naarden. Het thema is ´Kwetsbaar´. Wie eerlijk is, weet dat hij/zij kwetsbaar is. Wie dat serieus neemt, kijkt anders naar de Bijbel.

Van een verlosser aan een kruis. Van een stellige volgeling in de gevangenis. Wat betekent dit voor ons lezen? Voor onze schone schijn van het hooghouden van successen en zogenaamd geluk?

Bijbels spreken
Iets tonen van je kwetsbare kant is niet vanzelfsprekend. In onze context, van prestatiedruk en massale burnouts, is het hoog tijd om op zoek te gaan naar Bijbels spreken over kwetsbaarheid. We doen dat goed geïnformeerd én persoonlijk. Door kritisch te kijken naar onze context, onszelf en ons te laten uitdagen door de Bijbel. Om op het spoor te komen van de betekenis van die oude verhalen in het kwetsbare leven van mensen anno 2019.

We laten ons prikkelen door een impuls uit de praktijk en uit de bijbelwetenschap en gaan met elkaar in gesprek. We ontdekken Naarden buiten en binnen de vesting. We zoeken verdieping in een middag vol workshops met inbreng zowel uit de praktijk als universitair onderzoek. En natuurlijk alles rond bijbel en context. Van harte welkom!

Praktijk en academische verdieping
Deze dag wordt georganiseerd door Kerk in Actie in samenwerking met het Centrum voor Contextuele Bijbelinterpretatie, de PThU, het Arminius Instituut en de Protestantse Gemeente Naarden. Een dag waar de praktijk en academische verdieping rond bijbelgebruik in Nederland samenkomen. Omdat we allemaal kwetsbaar zijn. Het programma duurt van 9.30u-16.30u. Binnenkort vindt u op deze website alle informatie én de mogelijkheid om u aan te melden!

Nu al meer weten? Mail naar cbl@kerkinactie.nl.

Datum en locatie
De inspiratiedag contextueel bijbellezen is op zaterdag 6 april 2019, in de Witte Kerk, Koningin Wilhelminalaan 15, 1411 EL te Naarden.

In Naarden
20
apr
-
21
apr

PaasChallenge

Het Paasverhaal hebben veel jongeren al vaak gehoord, maar komt de boodschap van Pasen nog aan? Tijdens de PaasChallenge spelen jongeren (12 - 18 jaar) een spannend spel met puzzels, achtervolgingen en gesprekken in de nacht.

Het thema van de PaasChallenge dit jaar is: ‘Winnen of verliezen?’ Jongeren leven zich in het verhaal van Jezus in zijn laatste dagen op aarde. Wat zou jij gedaan hebben als je er bij was geweest?

Er is dit jaar keuze uit de PaasChallenge LARGE (nacht) of een PaasChallenge SMALL (uur). 

PaasChallenge LARGE

De PaasChallenge LARGE duurt ongeveer 10 uur en begint met een “Laatste Avondmaal” op Stille Zaterdag om 22.00 uur en eindigt met een ontknoping bij zonsopgang op Paasmorgen. De jongeren krijgen escaperoom-achtige puzzels die ze moeten oplossen, en ze krijgen te maken met achtervolgingen en gesprekken in de nacht. Jongeren leven zich zo in in het verhaal van Jezus in zijn laatste dagen op aarde.

PaasChallenge SMALL

De PaasChallenge SMALL is een korte variant van de PaasChallenge. Dit is een spel van één uur te spelen op één locatie. Ook in dit spel gaat het om het oplossen van een mysterie rondom de arrestatie van Jezus. De PaasChallenge SMALL is een soort escaperoom spel waarin deelnemers diverse raadsels als groep moeten oplossen. Het spel is geschikt voor groepen tot ca 30 mensen. Deze versie is niet alleen leuk voor jeugdgroepen maar ook geschikt voor scholen als paasviering en voor groepen jongeren die niet kerkelijk zijn. Het taalgebruik is in gewone taal en kennis van het Paasverhaal is niet per se nodig.

Optioneel

De PaasChallenge is eventueel uit te breiden met een 40 dagen Challenge vooraf óf een 50 dagen Challenge voor de periode tussen Pasen en Pinksteren. In de 40 dagen Challenge of de 50 dagen Challenge gaan de jongeren aan de slag met een aantal uitdagingen die Maria, de moeder van Jezus, ze voorlegt.

In Eigen locatie
Een activiteit in uw kerk?
Dien een agenda-item in