Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud
Tagline Vindplaats van geloof, hoop en liefde

Agenda

Filter agenda-items:
Een activiteit in uw kerk?
Dien een agenda-item in

Januari

26
jan

Armoedeconferentie - Geloven in mensen

De werkconferentie 'Geloven in mensen' richt zich op iedereen die zich inzet voor mensen in armoede en/of schulden. Of je dat nu doet vanuit een kerk, parochie, diaconie of organisatie.

Over de conferentie

Ieder mens telt en is waardevol! Mensen zijn immers beelddrager van God zelf. In het diaconale werk staat die menselijke waardigheid voorop. We geloven dat elk mens mag delen van het ‘leven in overvloed’. Armoede en schulden botsen echter vaak hard met het leven zoals God dat voor ons bedoeld heeft. Dat vraagt onze inzet. Het raakt ook de kwaliteit van ons samenleven, want niemand hoeft tekort te komen.

Wat kun je verwachten?

Een bruisend en inspirerend programma met ontmoetingen, verrassende sprekers, tips en praktijkvoorbeelden en een groot aantal deelsessies voor diakenen, bestuurders, predikanten, maatjes en vrijwilligers. Omdat we geloven in mensen.

Programma

09.00 Inloop met koffie & thee en inschrijving workshops
09.45 Welkom & opening
10.00 Drie inspiratieblokken onder leiding van Vincenza La Porta en ingeleid door Timzingt.

Blok 1 Actuele ontwikkelingen, trends en knelpunten (Cok Vrooman).
Blok 2 – Hoe spelen kerken hierop in. Wat is hoopvol en wat moet beter? (Don Ceder en Dick Couvée).
Blok 3 – voorbeelden van inspirerende plaatselijke inzet en hun motivatie en ervaringen.

11.30 Pauze met koffie en thee
11.50 Workshops ronde 1
12.40 Pauze en lunch
13.40 Workshops ronde 2
14.30 Afsluiting met drankje

Aanmelden

U kunt zich tot uiterlijk 20 januari 2019 aanmelden via: https://geloveninmensen.nu/. Deelname kost €12,50 per persoon en is inclusief koffie/thee, lunch en een drankje na afloop.

In Christelijke Hogeschool Ede
27
jan

Dialoog in muziek: 12 koren bezingen ‘Eerlijk is eerlijk’.

Op zondag 27 januari 2019 wordt voor de 23e keer in de Marktpleinkerk de ‘Dialoog in muziek’ georganiseerd met het thema: ’Eerlijk is eerlijk’. 12 Haarlemmermeerse koren zingen een kwartier lang hùn muziek. Van ‘Hey Jude’ van The Beatles tot’ Ruht wohl’

Met de eerlijkheid is het momenteel zowel landelijk als wereldwijd niet zo best gesteld. De kerken in Indonesië trekken deze week aan de bel en zeggen: ‘feest vieren, ook in de kerk, moet je vooral blijven doen, maar dat wordt vloeken in de kerk als je tegelijk een loopje neemt met het recht’.

Over de hele wereld nemen kerken en christenen deze noodkreet over in de wereldwijde Gebedsweek voor eenheid. ‘Recht voor ogen’ is het thema: zorg voor zuivere, onpartijdige rechtspraak, vecht tegen corruptie in rechtbanken, kies onomkoopbare en onkreukbare rechters. Daar ben je samen verantwoordelijk voor.

Eerlijk is eerlijk: dit is een heel reële vraag. Als je erover zingt, komt het misschien nog wel harder binnen dan als je dit leest of het in het nieuws ziet. Daarom zingen we op zondag 27 januari en leveren we zingenderwijs een bijdrage aan een wereldwijd ‘Eerlijk is eerlijk’!

Locatie en toegankelijkheid

De Marktpleinkerk ligt aan het Marktplein, middenin Hoofddorp. Er is rond de kerk betaald parkeren. Dialoog in Muziek is vrij toegankelijk. Er is wel een collecte bij de uitgang, Dialoog krijgt geen subsidie. Het geld wordt bijvoorbeeld gebruikt om dirigenten en pianisten een kleine vergoeding te geven. Bezoekers kunnen de hele middag in-en-uit-lopen tussen de optredens van de koren door.

 

Deze bijeenkomst is niet georganiseerd door de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk. De dienstenorganisatie is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze bijeenkomst.

In Marktpleinkerk, Marktplein, Hoofddorp

Februari

08
feb

Petrus Vertelt

Op 8 februari vindt de volgende editie plaats van Petrus Vertelt. Meld u gratis aan en kom luisteren naar mooie, ontroerende en bijzondere verhalen.

Op 8 februari vindt de volgende editie plaats van Petrus Vertelt. Meld u gratis aan en kom luisteren naar mooie, ontroerende en bijzondere verhalen.

Bij Petrus Vertelt vertellen mensen voor de microfoon een verhaal uit hun leven. Stuk voor stuk zijn dat mooie, bijzondere of ontroerende verhalen - elk verhaal is persoonlijk en echt gebeurd. De vertellers hebben verschillende achtergronden en hebben vaak geen podiumervaring. Tussen de verhalen door klinkt er mooie muziek en na afloop is er een gezellige borrel.

In Emmen
Een activiteit in uw kerk?
Dien een agenda-item in