Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud

Agenda

Filter agenda-items:
Een activiteit in uw kerk?
Dien een agenda-item in

November

23
nov

Werkdag vluchtelingen “Geloven zonder grenzen”

Bezinnings- en toerustingsdag over kerkelijke betrokkenheid bij vluchtelingen en asielzoekers.

In Nederland zetten vele kerken, gemeenten en parochies – en vele van hun leden – zich in om vluchtelingen en asielzoekers in nijpende situaties te ondersteunen. Wat beweegt mensen om zich in kerkelijk verband voor hen in te zetten? En hoe houden zij dit vol in een vaak weerbarstige praktijk? Begin november verschijnt een nieuwe brochure van de Raad van Kerken over de betrokkenheid van kerken bij vluchtelingen en asielzoekers. Deze brochure geeft een theologische doordenking, aandachtspunten voor beleid en perspectieven voor de toekomst. Op zaterdag 23 november zal tijdens de jaarlijkse werkdag de nieuwe brochure worden gepresenteerd. Door middel van lezingen, workshops, muziek en ontmoeting, willen we graag ieder uitnodigen om met elkaar in gesprek te gaan.

Deze bijeenkomst is niet georganiseerd door de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk. De dienstenorganisatie is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze bijeenkomst.

30
nov

Publiekscongres Geloven in verandering - religieus leven

In het project Monastic Pastoral Care onderzoekt de Konferentie Nederlandse Religieuzen ontwikkelingen rond toekomstgericht religieus gemeenschapsleven. Dit publiekscongres presenteert de resultaten.

Naast de presentatie van resultaten van het project, staat de mogelijkheid van ontmoeting en uitwisseling centraal. Het programma telt veel korte presentaties om een zo groot mogelijk aantal organisaties te kunnen voorstellen en veel verschillende sprekers aan het woord te laten. Tijdens de dag is er een “agora”, waar vertegenwoordigers van een 25-tal organisaties als aanspreekpartner aanwezig zullen zijn. Daarnaast zal Kloosterboekwinkel Wittem met een uitgebreide boekenstand present zijn.

Deze bijeenkomst is niet georganiseerd door de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk. De dienstenorganisatie is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze bijeenkomst.

December

27
dec
-
29
dec

Kloosterfestival 2019 (winter-editie)

Even rustig ademhalen op de drempel van het jaar in het Jongerenklooster Nieuw Sion.

De Kloosterfestival Wintereditie is het 'rustige' zusje van het Kloosterfestival dat in het hartje van de zomer wordt gehouden. In de donkerste dagen van het jaar is Jongerenklooster Nieuw Sion een huis vol warmte en gezelligheid, een oase van rust. Neem even de tijd om stil te staan bij het jaar dat achter je ligt, en bij het jaar dat voor je ligt. En laat je ondertussen verrassen en inspireren door optredens en workshops, op het ritme van vier getijdengebeden per dag, met serene zang in de sfeervolle Kloosterkerk. Waar: Diepenveen (bij Deventer), Klooster Nieuw Sion, Vulikerweg 7 Diepenveen (bij Deventer) Wanneer: vrijdag 27 december - zondag 29 december 2019 (het festival begint op vrijdagavond na het avondeten)

Deze bijeenkomst is niet georganiseerd door de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk. De dienstenorganisatie is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze bijeenkomst.

Januari

16
jan

Nieuwjaarsontmoeting Protestantse Kerk

Donderdag 16 januari 2020 vindt de nieuwjaarsontmoeting van de dienstenorganisatie plaats.

Deze nieuwjaarsontmoeting wordt speciaal georganiseerd wordt voor ambtsdragers en vrijwilligers van de Protestantse Kerk.

29
jan

Werken aan spiritualiteit in de gemeente – Zoetermeer, 29 januari 2020

Hoe kunnen we het geestelijk leven in de gemeente ondersteunen, verdiepen en opbouwen?

Op woensdag 29 januari is er in Zoetermeer een bezinningsmiddag rondom werken aan spiritualiteit in de plaatselijke gemeente. De bijeenkomst wordt georganiseerd door Vacare, het platform voor meditatief leven, De Pelgrim, ruimte voor zingeving en spiritualiteit. Steeds meer kerkelijke gemeenten willen bewust aandacht besteden aan spiritualiteit en verdieping van het geestelijk leven. Niet alleen van de eigen leden, maar ook voor andere belangstellenden. De bezinningsmiddag is bedoeld voor predikanten, kerkelijk werkers en anderen die actief zijn in de plaatselijke kerk rondom werken aan spiritualiteit. Of zoekt naar nieuwe ideeën op dit gebied. Ook is er gelegenheid om contact te leggen met mensen uit de regio, zoals de leden van De Pelgrim, die een voorbeeldfunctie vervult in het ontwikkelen van activiteiten. Aanmelding vóór 15 januari aan info@depelgrimzoetermeer.nl 

Deze bijeenkomst is niet georganiseerd door de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk. De dienstenorganisatie is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze bijeenkomst.

Juli

19
jul
-
28
jul

Jongerenreis naar Israël en Palestina

Het is geen doorsnee vakantiebestemming, maar iedereen die er eenmaal geweest is, wil nog eens terug: Israël, het land van melk en honing, maar ook een land met een turbulente geschiedenis.

In de zomer van 2020 organiseert de Protestantse Kerk een jongerenreis naar Israël, met een bezoek aan Palestina. Jongeren uit uw gemeente kunnen mee!

Samen met leeftijdsgenoten het beloofde land ontdekken, en een duik nemen in deze oriëntaalse wereld waarin mensen van allerlei afkomst met elkaar samen leven maar waar de verschillende werelden ook voortdurend botsen. Een land ook met een fantastische natuur en een kleurrijk straatbeeld: van orthodoxe joden en Arabische handelaren in Jeruzalem tot hipsters in Tel Aviv. Een reis met een bezoek aan toeristische highlights naast ontmoetingen met joden en christen-Palestijnen, volgens de manier waarop de Protestantse Kerk haar roeping verstaat. Uiteindelijk doel van de reis is onder meer kennismaken met het land, de geschiedenis en het jodendom, en het ervaren van het belang van dialoog (tussen de verschillende bevolkingsgroepen).

 

Gegevens

De reis vindt plaats van 19 tot 28 juli 2020 en is bedoeld voor jongeren van 18 jaar en ouder. Er zal een aantal bijeenkomsten aan de reis voorafgaan. De kosten voor de reis bedragen ongeveer 1200 euro per persoon. 

Kent u jongeren die u op deze reis wilt attenderen?

Jongeren kunnen meer informatie krijgen bij Floor Barnhoorn (f.barnhoorn@protestantsekerk.nl).

Een activiteit in uw kerk?
Dien een agenda-item in