“Zo kom ik met jongeren in contact”

Ds. Karin Spelt uit Tiel leert via Sirkelslag 'haar' jongeren nog beter kennen.

Sirkelslag is voor mij een leuke manier om jongeren uit onze gemeente beter te kennen”, vertelt ds. Karin Spelt uit Tiel. Sirkelslag YOUNG, een online spel speciaal voor jongeren van 12 t/m 16 jaar, wordt dit jaar georganiseerd op vrijdagavond 3 februari a.s.

De Protestantse Gemeente Tiel doet voor de derde keer mee aan Sirkelslag YOUNG. Karin Spelt kiest er bewust voor op vrijdagavond bij Sirkelslag aanwezig te zijn, ook al is het haar vrije avond. “Het is een uitgelezen kans om actief met jongeren bezig te zijn want als predikant sta je wat meer op afstand dan jeugdwerkers.”

Jeugddienst

“Wij hebben ieder voorjaar een jeugddienst. Tijdens Sirkelslag leg ik contact met jongeren en vraag ik hen mee te denken, dat werkt goed. Twee jaar geleden hebben we het thema van Sirkelslag YOUNG terug laten komen in de jeugddienst en enkele liturgiesuggesties gebruikt.

Vooral doen

Volgens Karin Spelt spreekt Sirkelslag YOUNG jongeren vooral aan vanwege de competitie en het actieve karakter. “Ik kreeg nu al de vraag: ‘Gaan we dit jaar weer bij mensen langs?’. Kennelijk spreekt het aan dat ze er soms op uit moeten. De spelopdrachten zijn vaak vermakelijk, ze hebben echt lol met elkaar. Het is anders dan praten en luisteren, het is vooral: doen.”

Verbinding

Karin Spelt ziet dat Sirkelslag verbindt. “Als je als jongere naar de kerk gaat ben je vaak een uitzondering. Het is een steun te ontdekken dat duizenden andere jongeren door het hele land net als jij aan een kerkelijke activiteit meedoen. Dat geeft een gevoel van verbinding.”

Opsteker voor jeugdwerkers

Ook voor jeugdwerkers is Sirkelslag YOUNG een opsteker volgens Karin. “Het valt niet altijd mee in het jeugdwerk. Jongeren zijn moeilijk te bereiken, soms valt de opkomst tegen. Je krijgt regelmatig teleurstellingen te verwerken. Het organiseren van een succesvolle avond als Sirkelslag waar veel jongeren met groot enthousiasme aan meedoen, geeft een boost aan het jeugdwerk.”

Meer informatie en aanmelden: www.sirkelslag.nl/young.

Terug naar overzicht