Vijf Marokkaanse vrouwen en een dominee

Zes Nederlanders. Zes vrouwen. Zes moeders. Vijf moslims en n christen.

Het moet een bijzonder plaatje zijn geweest daar in de Grote Kerk in ‘s-Hertogenbosch. Zes vrouwen - rond de preekstoel - met elkaar in gesprek over het moederschap en geloof. Een deel van dit gesprek wordt uitgezonden op televisie in het programma 'Groeten uit Holland'.

In deze serie gaan vijf eerste generatie Marokkaanse vrouwen met elkaar op stap om Nederlanders te ontmoeten en Nederland te ontdekken. Habiba, Farida, Fatima, Halima en Khadija komen tijdens die ontdekkingstocht onder andere ds. Erica Scheenstra van de protestantse gemeente ‘s-Hertogenbosch tegen. Voor de vijf vrouwen was dit volgens ds. Scheenstra een verrassende ontmoeting, want “de moeders dachten dat Nederlanders niet geloven”.

Ds. Scheenstra: “Ik vond het een mooie ontmoeting, omdat het wederzijds respect voelbaar was. Dat ik in hun ogen 'de baas' van de kerk was, vonden ze vreemd, maar toen we elkaar konden vertellen wat ons ten diepste bezighoudt, vielen de verschillen weg. Ze zagen: zij is ook moeder. Zij leest in een ander boek. Maar als opdracht uit onze heilige boeken zoeken wij allemaal naar een wereld waarin we liefdevol, met eerbied en respect met elkaar omgaan.

Bekijk deze uitzending van 'Groeten uit Holland' online (woensdag 17 januari)

 

Terug naar overzicht