Teleurstelling over verdwijnen brochures ‘liturgisch bloemschikken’

Als reactie op het verdwijnen van de brochures ‘liturgisch bloemschikken’ maakte ds. Pronk van de protestantse gemeente Boornbergum-Kortehemmen zelf een opzet voor liturgische bloemstukken in haar gemeente. Ze deelt deze graag met andere gemeenten.

Ds. Pronk: “Jarenlang gebruikte de bloemschikcommissie de brochures van de dienstenorganisatie. Helaas zijn die verdwenen. Dit tot grote teleurstelling van de leden van de commissie, want zij gebruikte deze brochures graag ter inspiratie.”

Een open deur

Ds. Pronk maakte op eigen initiatief een voorzet voor de liturgische bloemstukken in haar gemeente op basis van het jaarthema van de Protestantse Kerk ‘Open Deur’. “Ik heb het niet gemaakt op basis van het leesrooster, maar op kerstthema van onze gemeente: Een open deur. Welkom!’. Het is een simpele opzet, die de bloemschikcommissie van mijn gemeente heeft geholpen. Wellicht hebben andere gemeenten er ook wat aan.”

Belofte

De bloemschikcommissie van de protestantse gemeente Boornbergum-Kortehemmen is niet de enige commissie die teleurgesteld is over het verdwijnen van de brochures. Tientallen telefoontjes ontving de dienstenorganisatie hierover.

Op basis van dit duidelijke gemis heeft de dienstenorganisate besloten de brochures weer te gaan maken. De eerste zal beschikbaar zijn voor de advents- en kerstperiode 2018.

Tot die tijd kunnen gemeenten eventueel gebruik maken van de opzet van ds. Pronk. En wellicht zijn er meer gemeenten die zelf aan de slag zijn gegaan en hun creativiteit met andere gemeenten willen delen. Stuur dan een mail naar info@protestantsekerk.nl.

Zie ook:
> Download opzet ds. Pronk
> Website Symbolisch Schikken
> Meer over symbolisch bloemschikken

Terug naar overzicht