Praktische tips voor beginnelingen en ervaren ‘pastoraat-tijgers’

Wat moet je weten over pastoraat? Welke vaardigheden komen van pas? De hervormde gemeente 'De Brug' in Nieuweroord-Noordscheschut volgde de training pastoraat van de Protestantse Kerk. 'Een absolute aanrader!'

"In februari 2017 is in onze gemeenschap de training pastoraat gegeven. Een kleine twintig mensen, bestaande uit een aantal nieuw benoemde ouderlingen, ervaren ‘pastoraat-tijgers’ en bezoekbroeders en -zusters, zijn drie avonden bij elkaar geweest om o.l.v. trainster Marga Bloupot met elkaar te spreken en te leren over het pastoraat. In deze training wordt een basis gelegd voor pastoraal werk. Wat moet je weten en welke vaardigheden komen van pas? Er wordt een theoretische ondergrond gelegd, en telkens wordt daarbij de praktijk gezocht: hoe pas je dit toe? Dat is dan ook precies wat ons als deelnemers het meest aangesproken heeft: de praktische insteek van deze training. Het geleerde is, mede door het vanuit de praktijk geschreven boekje “Pastoraat voor iedereen”, direct in de praktijk toe te passen. En daarbij maakt het niet uit of je al jarenlang actief bent in het pastoraat, of nog maar net komt kijken. Er was voor iedereen wat te halen/leren. Een absolute aanrader!"

Dhr. Goos Onvlee, Hervormde Gemeente ‘De Brug’ (Nieuweroord-Noordscheschut)

Wat zou u willen weten of kunnen om uw taak in de gemeente nog beter te vervullen? De Protestantse Kerk biedt trainingen over pastoraat, diaconaat, bestuur en leiderschap en jeugdwerk. Deze trainingen worden op maat in uw gemeente gegeven. Klik hier voor het complete aanbod!

Terug naar overzicht