Nog twee dagen om te stemmen op diaconale ‘Smaakmaker van het Jaar’

Wie wordt de ‘Smaakmaker van het Jaar’? Zeven diaconale initiatieven uit het hele land strijden om die eretitel. Komende zaterdag, tijdens de Landelijke Diaconale Dag, worden de winnaars bekend.

Van het bieden van tijdelijke woonruimte tot het organiseren van avonden voor mensen met een beperking: overal in het land delen diakenen heel praktisch geloof, hoop en liefde. Voor Kerk in Actie reden om een podium te geven aan een aantal originele initiatieven. Uit de vele nominaties heeft een vakjury zeven diaconale initiatieven geselecteerd die zaterdag kans maken op de titel ‘Smaakmaker van het Jaar’.

Kanshebbers

Onder de geselecteerde initiatieven zijn ‘De Paraplu’, een inloophuis voor vrouwen in Rotterdam, het Diaconaal Centrum in Amsterdam, waar allerlei activiteiten voor buurtbewoners worden georganiseerd, en ‘Voor Effies’, een initiatief uit Enkhuizen dat mensen tijdelijk van woonruimte voorziet. Ook het ‘Goedenavondcafé’ uit Driebergen, voor mensen met een beperking, en het project ‘My Home’ uit Borger, dat begeleiding biedt aan psychisch kwetsbare mensen, zijn geselecteerd. Ten slotte behoren tot de kanshebbers nog het initiatief ‘Happen en Trappen’ uit Kamerik en het moestuinproject '’t Sprútsje' uit Oppenhuizen, een samenwerking met een basisschool in het dorp.

Nieuwe inspiratie

Er kan nog twee dagen gestemd worden op de zeven initiatieven. Zaterdag vindt vervolgens de Landelijke Diaconale Dag plaats: de dag waarop diakenen, zwo-leden en predikanten uit het hele land bij elkaar komen om nieuwe inspiratie op te doen. Deze dag wordt onthuld wie de ‘Smaakmaker van het Jaar 2018’ is. Vorig jaar kwam Eetgroep HapSnap uit Montfoort als winnaar uit de bus. Het Buddyproject van het Diaconaal Platform Hardenberg won de publieksprijs.

Aanmelden voor de Landelijke Diaconale Dag is nog mogelijk: kijk voor meer informatie en het aanmeldformulier op kerkinactie.nl. De zeven genomineerde initiatieven vindt u hier.

Lees ook:

Terug naar overzicht