Ontmoet Luther in Apeldoorn

Luther en kerst

De tentoonstelling 'Kerst met Luther' brengt Maarten Luther en zijn tijdgenoten tot leven.

Van 20 tot 24 december vertolken diverse acteurs de personen van Maarten Luther, Katharina von Bora, een werkster en anderen uit de tijd van Luther.
Bij deze tentoonstelling gaan bezoekers met de acteurs in gesprek gaan over vernieuwingen die Lu-ther veroorzaakte in de theologie en over het leven van mensen uit die tijd.

Estafette in Gelderland

De tentoonstelling ‘Kerst met Luther’ is onderdeel van de estafette ‘Als een lopend vuur’ die de Protestantse Kerk Nederland organiseert in het kader van het jubileumjaar 2017: 500 jaar protestant. Gelderland is de tweede provincie van de estafette en het thema van deze provincie is de vernieuwende kracht van het evangelie.

Theologiestudente Hilde Bom is een van de organisatoren en licht het thema toe: “De bronnen van het geloof werden herontdekt. Luther pakte de Bijbel er weer bij. Hij ging ook terug naar wat vroege kerkvaders hebben gezegd. Al eerder waren er afwijkende meningen en vernieuwende opvattingen, maar dat werd niet zo’n beweging als de Reformatie. Luther had de boekdrukkunst tot zijn beschikking en genoot politiek een zekere bescherming. Als gelovige zeg ik daarbij dat de Heilige Geest toen voor het vuur zorgde en zo kracht gaf aan de vernieuwing.”

De organisatie is in handen van studenten van de Theologische Universiteit Apeldoorn en Refo500.
www.500jaarprotestant.nl/estafette

>Locatie: Voormalig pand Saxion. Kerklaan 21, Apeldoorn. Contact: Hilde Bom, hildebom@hotmail.nl, 06 30-447480. 

Tijden en locatie

dinsdag 20 december 14.00-17.00 uur
woensdag 21 december 14.00-17.00 uur
donderdag 22 december 14.00- 21.00 uur
vrijdag 23 december 14.00-17.00 uur
zaterdag 24 december 10.00- 14.00 uur

Download 'Ik ben vrolijker gaan geloven', interview met Hilde Bom over het estafettethema van Gelderland 'de vernieuwende kracht van het evangelie'.

Terug naar overzicht