Niets uit ons en al uit Hem

ds Mirjam Kollenstaart

Dominee Mirjam Kollenstaart-Muis is predikant in Ottoland en gaat morgen voor in de Nationale Viering in de Domkerk. 'Ter voorbereiding' deed ze de Nationale Protestantentest.

"Eerlijk gezegd heb ik de test een paar keer gedaan om de uitslag te manipuleren. Want zeg nou zelf: op Kohlbrugge of Calvijn lijken - dat vind ik niet echt aantrekkelijk... Maar dat is wat de protestantentest uitwijst als ik 'm eerlijk invul.

Even zoeken op internet leert mij dat Kohlbrugge een eigenzinnig mens was. Een theoloog die zich niet zo maar voegde. "Om Kohlbrugges prediking en levensloop in één zin samen te vatten: ‘Niets uit ons en al uit Hem’." En daarin hoor ik de woorden uit de brief aan de Galaten 2 vers 20: 'ikzelf leef niet meer, maar ​Christus​ leeft in mij' - een tekst die voor mij heel belangrijk is.

Bij nader inzien moet ik mij misschien nog eens wat meer in Kohlbrugge verdiepen - ik herken me wel in zijn eigenzinnigheid. En bovendien zijn we beiden geboren op 15 augustus, dat schept toch een band."

Het protestantisme is veelkleurig en divers. in de Nationale Protestantentest kunt u ontdekken op welke protestant u lijkt.

Terug naar overzicht