Met de kerk naar de film

storm film

In januari gaat de familiefilm STORM over de Reformatie in premičre. Voor (jeugd)groepen van de kerk zijn groepsbezoeken mogelijk.

De bioscoopfilm ‘STORM, letters van vuur’ speelt zich af in de Lage Landen tijdens de beginjaren van de Reformatie en vertelt het verhaal van drukker Klaas Voeten. Hij wordt door de Inquisitie betrapt tijdens het drukken van een belangrijke brief van Martin Luther en tot de brandstapel veroordeeld. Zijn zoon Storm wordt ongewild het middelpunt van de jacht op deze brief. Geholpen door Marieke, een katholiek weesmeisje dat in de ondergrondse tunnels van de stad woont, moet Storm in een race tegen de klok zijn vader zien te redden van de dood op de brandstapel.

Voor jongeren

De film kan een passend middel zijn om met jongeren aandacht te besteden aan de Reformatie. De film laat zien voor welke vragen mensen kwamen te staan in die tijd. De film leent zich ook goed om door te praten over keuzes die mensen van nu willen of moeten maken als het om geloven gaat. Wie is bereid om offers te brengen voor het geloof en hoe kunnen mensen samenleven met mensen die iets anders geloven?

Groepsbezoek met korting

Kerken kunnen als groep naar reguliere filmvoorstellingen vanaf 19 januari 2017. In geval van een grotere groep is wellicht een eigen besloten voorstelling mogelijk. Tot slot kunnen kerken als groep in een aantal bioscopen naar de voorpremières op 13 of 14 januari a.s.

Voor het plannen van een groepsbezoek kunnen kerken zich aanmelden op www.stormdefilm.nl/groepskorting. Op deze aanmeldpagina kunnen belangstellenden kiezen uit de deelnemende bioscopen. Verspreid over het hele land doen al zo’n 60 bioscopen mee. De voorwaarden voor groepsbezoek en korting verschillen per bioscoop. Voor een voorpremière dient het aantal bezoekers minimaal vanaf 50 personen te zijn. Na aanmelding volgt zo spoedig mogelijk een antwoord van de desbetreffende bioscoop.

Speciale voorvertoning 11 januari

Op 11 januari kunnen jeugdwerkers, predikanten en catecheten die van plan zijn om met hun groep de film te bezoeken zelf de film te zien krijgen en informatie ontvangen over het verwerkingsmateriaal. Deze besloten voorvertoning vindt plaats op woensdagavond 11 januari 2017 op één van de volgende locaties: Vlissingen, Gouda, Ede en Zwolle.

Aanmelden is gratis maar wel verplicht via: www.heiligehuisjes.net/stormdefilm/aanmelden

Dutch FilmWorks, de distributeur van de film is verantwoordelijk voor het aanbod. Refo500 is partner van de film STORM.

>Meer informatie

Trailer van STORM:

 

Terug naar overzicht