Kerst vieren met kinderen in de kerk

Kerst is het feest van licht. Jezus werd geboren om Gods licht zichtbaar te maken voor iedereen. In de adventsweken leven we toe naar dit feest. Deze periode is uitstekend geschikt om wat extra´s te doen met de kinderen in de kerk.

Wat gebeurt er nu eigenlijk in de kindernevendienst? Veel volwassenen zullen dit nauwelijks weten. Met één van de adventsprojecten die beschikbaar zijn op de website van JOP kunt u de mensen laten zien wat de kinderen doen tijdens de kindernevendienst. Bijvoorbeeld door een wekelijkse korte presentatie, een toneelstukje en door de verwerking van het project op een prominente plaats in de kerk neer te zetten.

Samen een project uitvoeren is een prima gelegenheid om kinderen die niet (zo vaak) in de kerk komen uit te nodigen. Helemaal mooi als er tegelijkertijd in de kerkdienst ook extra aandacht is voor de ouders en het project afsluit met een speciaal kinderkerstfeest, waarin bijvoorbeeld een musical wordt opgevoerd. Op www.jop.nl/kerst leest u een overzicht van adventsprojecten van kindernevendienstmethoden, ideeën voor werkvormen, kerstspellen en meer.

Kerk in Actie
De kerstcampagne van Kerk in Actie staat in het teken van ¨Licht voor kinderen in de knel¨. Overal ter wereld leven kwetsbare kinderen voor wie het leven vaak donker is. Met hen willen we het licht van Kerst delen en via lokale kerken drinkwater, een warme maaltijd en onderwijs bieden aan de straatkinderen in Zuid-Afrika, de werkende kinderen in Colombia, de weeskinderen in Oekraïne, de oorlogskinderen in Myanmar en vluchtelingenkinderen in Syrië, Libanon en Jordanië. Tijdens de kindernevendienst kunt u de kinderen vertellen over deze projecten. Op www.kerkinactie.nl/kerst vindt u vanaf half oktober alle informatie en kunt u gratis spaardoosjes bestellen om samen te sparen en zo een licht te zijn voor kinderen in het donker.

Terug naar overzicht