Haken is verbinden

Haken is verbinden

Welke kerk haakt mee voor de grootste gehaakte deken van de wereld?

‘Haken is verbinden’ is het motto van de initiatiefnemers van het project Kerkendekens. Ze willen zoveel mogelijk mensen in de kerk stimuleren om al hakend te praten over wat de kerkgemeenschap voor hen betekent en om elkaar weer beter te leren kennen en een sociaal netwerk op te bouwen.

Sociaal netwerk

Esmeralda de Vries is een van de initiatiefnemers: “We zijn het ‘samen’ uit de samenleving vergeten mee te nemen. In een participatiemaatschappij is een sociaal netwerk heel belangrijk. Maar wat is dat eigenlijk? Hoe onderhoud je het en hoe zet je dit netwerk in? Door samen aan een deken te werken, kunnen mensen, al hakend en pratend, hun kennis en tijd delen. Ze leren elkaar kennen en als het nodig is kunnen ze aan elkaar hulp vragen en bieden.”

Het haakproject Kerkendekens sluit aan bij het (Friese) burgerinitiatief De Grootste Gehaakte Deken, dat in 2018, als Leeuwarden Culturele Hoofdstad van Nederland is, een immense deken van tienduizend éénpersoonsdekens hoopt op te leveren. De teller staat nu op bijna 1800. Haak- en breigroepen uit het hele land doen mee. Na de uitdaging worden de dekens geschonken aan goede doelen, die de dekens uitdelen aan mensen die ze nodig hebben. 

Meedoen en aanhaken?

Kerken worden van harte uitgenodigd aan te haken en met elkaar een of meerdere dekens te maken. Patroon, kleur en materiaal zijn vrij naar keuze, het formaat is 140x200 cm.
Meer informatie bij Esmeralda de Vries, 06-55761077, e-mail edvpers@gmail.com

Facebook: GGDW2018 De Grootste Gehaakte Deken van de Wereld

Twitter: GGDW2018 #GGDW 

 

De hoop is van het project Kerkdekens is dat de grootste gehaakte deken van de wereld uit tienduizend gehaakte éénpersoonsdekens zal bestaan en daarmee de kracht, warmte, diversiteit, kleurrijkheid en verbinding in een samenleving visualiseert.

Na de uitdaging worden de dekens geschonken aan diverse goede doelen, die de dekens uitdelen aan mensen die ze nodig hebben. 

Meer informatie

Meer informatie bij Esmeralda de Vries, 06-55761077, e-mail edvpers@gmail.com

Terug naar overzicht