Diakenen strijden om titel ‘Smaakmaker van het Jaar’

Diakenen in de spotlights? Dat gebeurt niet elke dag. Kerk in Actie brengt hier verandering in: zeven diaconale initiatieven zijn genomineerd voor de titel ‘Smaakmaker van het Jaar’.

Van etentjes tot muziekmiddagen, van een Kerk op Wielen tot het begeleiden van vluchtelingen. Overal in het land delen diakenen heel praktisch geloof, hoop en liefde. Voor Kerk in Actie reden om een podium te geven aan zeven originele initiatieven. Zaterdag, tijdens de Landelijke Diaconale Dag, wordt bekend wie er met de titel ‘Smaakmaker van het Jaar’ vandoor gaat.

Lange lijst

‘Smaakmaken’, dat doen diakenen vaak heel letterlijk, zo blijkt uit het overzicht van initiatieven. Soep uitdelen in het dorp, etentjes organiseren voor vluchtelingen of alleenstaanden, groente verbouwen voor de Voedselbank… Maar de lijst laat nog meer zien. Taallessen, fietslessen, bandenplaklessen: diakenen en vrijwilligers delen graag hun kennis. En dan zijn er nog buddy-projecten voor vluchtelingen, maatschappelijke stages voor jongeren en muziekmiddagen voor kinderen uit het azc.

Nieuwe inspiratie

Er kan nog twee dagen gestemd worden op de zeven initiatieven. Zaterdag vindt vervolgens de Landelijke Diaconale Dag plaats: de dag waarop diakenen, zwo-leden en predikanten uit het hele land bij elkaar komen om nieuwe inspiratie op te doen. Deze dag wordt onthuld wie de ‘Smaakmaker van het Jaar 2017’ is.

Aanmelden voor de Landelijke Diaconale Dag is nog mogelijk: kijk voor meer informatie en het aanmeldformulier op kerkinactie.nl. De zeven genomineerde initiatieven vindt u hier.

Terug naar overzicht