Kerk, laat je zien!

Op 24 november vindt in Goes een Zeeuwse inspiratiedag plaats: 'Kerk, laat je zien!'

Hoe ben je als kerkelijke gemeenschap zichtbaar in je omgeving? Kerken in Zeeland laten zich op verschillende manieren zien. De ene kerk werkt veel samen met de plaatselijke basisschool en een andere kerk organiseert maaltijden voor het hele dorp of opent haar kerkgebouw voor activiteiten van het dorp. Stuk voor stuk prachtige initiatieven die het delen waard zijn, om elkaar te inspireren en te bemoedigen.

Zeeland voor Pakistan

In Pakistan weten ze wat het is om als kerk in de minderheid te leven, en toch van meerwaarde te zijn. Ze laten zich niet uit het veld slaan en zoeken naar manieren om tot zegen te zijn voor hun omgeving. Door maaltijden te organiseren voor daklozen, jongeren aan een baan te helpen of kinderen met een handicap perspectief te bieden. Wat kunnen wij in Zeeland en Pakistan van elkaar leren?

Zeeuwse inspiratiedag

Graag nodigen wij u uit voor de Zeeuwse inspiratiedag op 24 november 2018 in de Levensbron in Goes. We starten om 12.00 uur met een lekkere lunch, waarna verschillende inspirerende mensen wat zullen vertellen. Tijdens de workshops delen we kennis en ervaringen, maar bieden we ook handvatten om mee aan de slag te gaan. We sluiten de dag af met een concert van Zingen in de Kerk. En natuurlijk is er veel tijd voor ontmoeting. Bent u er ook bij op deze veelzijdige dag? Vanaf 23 augustus kunt u zich op deze pagina aanmelden.

Wist u dat in 1953 de inwoners van de Pakistaanse havenstad Karachi geld inzamelden voor de watersnoodramp in Zeeland? Ongeveer 65 jaar later doen meer dan 57 Zeeuwse kerken iets terug. Samen met Kerk in Actie halen de Zeeuwen geld op voor Pakistan, met de actie 'Zeeland voor Pakistan'.