Landelijke Pastorale Dag 2018

Op zaterdag 26 mei 2018 vindt in Zwolle de Landelijke Pastorale Dag plaats met als thema: Een goed gesprek. Het is een dag voor iedereen die in de plaatselijke kerk een rol vervult in het pastoraat, zoals ouderlingen, pastoraal medewerkers, bezoekmedewerk

Thema ´Een goed gesprek´

Het thema van de dag is ‘Een goed gesprek’. In de kerk voeren we gesprekken over van alles en nog wat. Wanneer zeggen we dat het een goed gesprek was? Dan gaat het in ieder geval om een echte ontmoeting, met tijd en aandacht. In het pastoraat zoeken we zulke gesprekken. Over wat mensen bezighoudt, hoe ze in het leven staan, wat hen raakt, wat ze geloven en hopen.

De landelijke pastorale dag helpt de ‘goede gesprekken' te verkennen. Gesprekken over geloof, hoop en liefde, in allerlei situaties, ook met mensen die niet betrokken zijn bij de kerk. Hoe komen we met hen in gesprek? En hoe voeren we het gesprek dan?

Sprekers

Mensen die hier veel ervaring in opdeden, geestelijk verzorger Margriet van der Kooi en predikant en pastor voor mensen met levensvragen en tevens theoloog des vaderlands Claartje Kruijff, leiden het thema in. Daarnaast is een ruim aanbod van workshops in drie rondes, met bekende namen als Marinus van den Berg en Rebecca Onderstal, gericht op de pastorale praktijk.

Aanmelden

Binnenkort kunt u hier de workshops bekijken en ziet u hoe u zich kunt aanmelden. Bij aanmelding maakt u gelijk een keuze voor de workshops die u wilt volgen. De kosten voor de dag zijn € 30,00 (inclusief lunch en koffie/thee).

De Landelijke Pastorale Dag is een samenwerking tussen de Protestantse Kerk en het Ouderlingenblad.

foto: Marijke van der Giessen