Landelijke Diaconale Dag 2017

De Landelijke Diaconale Dag is al 122 jaar een begrip. Het is de dag waarop diakenen, zwo-leden en predikanten uit het hele land bij elkaar komen en inspiratie opdoen om geloven in delen in de praktijk handen en voeten te geven.

Met meer dan duizend bezoekers vormt de dag elk jaar een hoogtepunt in het diaconale werk. De dag wordt georganiseerd door Kerk in Actie, thema dit jaar is "Samen geloof, hoop en liefde delen".

116A3515.jpg

Bijzonder werk

Het werk van diakenen en vrijwilligers die zich inzetten voor diaconale initiatieven lijkt heel gewoon, maar is bijzonder. De inzet voor de naaste brengt licht op plekken waar het duister is. Het zijn vaak de eenvoudige dingen die een mens goed doen en weer eigenwaarde geven. Het laat het Evangelie van Jezus Christus oplichten in een samenleving die behoefte heeft aan mensen die tijd en aandacht willen delen om hun naaste bij te staan. Omdat die te maken heeft met armoede of eenzaamheid of omdat men moest vluchten. Diakenen zijn mensen die als smaakmaker geloof, hoop en liefde delen zoals Jezus ons voorging.

Programma

Op de Landelijke Diaconale Dag staat deze boodschap centraal. Tijdens inhoudelijke bijdragen van spraakmakende personen uit kerk en samenleving wordt duidelijk hoe het diaconale werk in een sterk veranderende samenleving het verschil kan maken. Dat is te merken door verhalen van en ontmoetingen met mensen en partner organisaties die een rol van betekenis spelen in lokale gemeenschappen wereldwijd en in Nederland. Op de inspiratiemarkt of in een van de vele workshops waarin de onderlinge uitwisseling centraal staat. Of als inspirerend voorbeeld in het hoofdprogramma. Tijdens de Landelijke Diaconale Dag wordt de najaarscampagne voor de kerk in het Midden-Oosten afgesloten en ook de aftrap gegeven voor de kerstcampagne van Kerk in Actie ‘Geef hoop aan kinderen op de vlucht’.

Aanmelding

U kunt zich hier aanmelden voor deze bijzondere dag. Kosten zijn € 32,50 per persoon. Wie zich voor 17 oktober aanmeldt, betaalt € 30,00. Net als vorig jaar mag uw gemeentepredikant gratis mee.

Parkeren

Wij adviseren bezoekers om met het openbaar vervoer te komen of om de auto te parkeren in ​P+R Westraven aan de A12. Hier parkeert u voor €5 per dag en kunt u met de tram gratis verder reizen naar de Jaarbeurs (ca. 9 minuten, max 5 personen per parkeerticket).

U kunt eventueel vooraf online een parkeerticket reserveren op de parkeerterreinen van de Jaarbeurs zelf, zodat u zich in verband met extreme drukte, verzekerd van een plek (http://www.jaarbeurs.nl/13/parkeren). De parkeerkaarten zijn enkel geldig op de Jaarbeurs parkeerterreinen (P1 t/m P4). P1 is de parkeerplaats welke het dichtst bij het Beatrixgebouw ligt.