Kinderen in de Kerstkerk

De weken voor Kerst zijn een mooie tijd om samen met de kinderen een feestelijke kerstviering voor te bereiden. JOP koos een aantal bijzondere advent- en kerstprojecten.

Adventsproject: Maak het mee!

In het project van Kind op Zondag staan vier bijbelse figuren centraal die vertellen van hun leven vol verwachting. Die Bijbelse figuren zijn: Jesaja, Johannes de Doper, Jakobus en Jozef.

  • Jesaja, die zegt dat de vrede zal komen
  • Johannes de Doper over een nieuw begin
  • Jakobus, die schrijft: ‘Heb geduld tot de Heer komt.’
  • Jozef, de aanstaande man van Maria, die in een droom hoort dat de Zoon van God geboren zal worden.

Hun verhalen zijn vol verwachting. Geen verwachting van iets dat ooit, ver weg in de geschiedenis zal gebeuren; Jesaja, Johannes, Jakobus en Jozef vertellen dat mensen het mee kunnen maken. Dat ze het met eigen ogen zullen zien. En dat ze mee kunnen werken om de toekomst waar te maken. 

En nog een tip…

Op zoek naar een leuke werkvorm of een programma voor één bijzondere bijeenkomst rond Advent en Kerst? Zoek dan eens in de JOP-werkvormendatabase op Advent of Kerst. Hier zijn ook goede ideeën voor een clubbijeenkomst of activiteiten met jongeren. Ook op de weblog Kindernevendienst vind je veel goede ideeën als je zoekt op Advent en Kerst.

Kerstmusical: Mama Maria

JOP selecteerde een aantal kerstmusicals die leuk zijn om met de kinderclub of kindernevendienst in de periode voor kerst op te voeren. Zo vindt het verhaal van de kerstmusical 'Mama Maria!' plaats in een verkleedwinkel waar kinderen uit school elkaar tegenkomen. De kleren inspireren hen om een kerstmusical te maken. Hoewel de insteek dit keer ietsje anders is... Hoe zou jij reageren als er ineens een engel in je kamer stond? Hoe vertel je dat aan je ouders? En wat als je verloofde ineens zwanger is?! Mama Maria is te bestellen via webwinkel.pkn.nl/kerst