Kerstcollecte Kerk in Actie 2016 - Geef liefde

In Advent en Kerst willen we in 2016 steeds meer licht en liefde geven aan gehandicapte kinderen in Pakistan. 

Lichtcollecte 

In de tijd voor Kerst, steken we iedere adventszondag een nieuwe kaars aan. Het wordt steeds lichter. In de adventstijd willen we steeds meer licht en liefde geven voor gehandicapte kinderen in Pakistan. Organiseert u ook vier lichtcollecten, extra collecten bij de uitgang na de dienst? U collecteert en tegelijkertijd deelt u licht uit, in de vorm van een waxinelichtje met een mooie tekst. Voor iedere lichtcollecte zijn stickers beschikbaar. Ze passen precies om de houder van een waxinelichtje. Deel de lichtjes uit tijdens de deurcollecte bij het verlaten van de kerk. Of leg ze op de stoelen om gemeenteleden te attenderen op de lichtcollecte. 
>Bestel de stickers voor de lichtcollecte gratis op webwinkel.pkn.nl/advent

Brei een hart 

We kunnen zelf een hart maken. Een hart als teken van liefde voor de ander! Deze actie is een vervolg op de prachtige engelen die vorig jaar door vele gemeenteleden zijn gemaakt voor kinderen in Moldavië. Dit jaar vragen we aan gemeenten om een hart te maken. Figuurzagen, breien, haken, naaien, alles is toegestaan! Een mooi idee om dit samen in uw kerk te gaan doen! Stuur of breng uw harten naar Kerk in Actie en wij geven ze aan de kinderen in Pakistan.

Ook in Nederland geeft Kerk in Actie de harten aan vluchtelingen kinderen. We willen de kinderen in de AZC’s zo een hart onder de riem steken. Heeft u met uw kerkelijke gemeente contact met een AZC in uw omgeving? Dan kunt u de harten ook zelf brengen. Misschien wel gekoppeld aan een leuke spelletjesmiddag of maaltijd die u als gemeente aanbiedt? Brei, naai, haak, figuurzaag of knutsel een hart. Schrijf een mooie, bemoedigende kerstboodschap en stuur uw hart met de boodschap vóór 9 januari op naar Kerk in Actie t.a.v. Daniëlle van Drongelen Antwoordnummer 4056 3500 VB in Utrecht Er wordt dan voor gezorgd dat de harten bij de kinderen in Pakistan terecht komen.
>Kijk op onze Pinterest account voor hart ideeën: www.pinterest.com/kerkinactie

Kerstcollecte 

Kerst! We vieren uitbundig de geboorte van Jezus, Gods zoon. Hij leerde ons dat ieder kind bijzonder is. Ook een kind met een verstandelijke beperking. In Nederland doen we er alles aan om hen mee te laten tellen. Met specialistische zorg, aandacht en veel liefde. In Pakistan is het krijgen van een kind met een verstandelijke beperking een schande. Ouders vinden het moeilijk hun weg hierin te vinden.

Deze Kerst geven we aan gehandicapte kinderen in Pakistan. De partnerorganisatie van Kerk in Actie, NOAD (Netwerk van Organisaties voor Agrarische Ontwikkeling) werkt in Pakistan aan een menswaardiger bestaan voor deze kinderen. Ouders ervaren hoe hun kind opbloeit als het de juiste aandacht en zorg krijgt, weer lacht en misschien zelfs naar school kan gaan. Veel kinderen zijn ook lichamelijk beperkt. NOAD ondersteunt hen met fysiotherapie, medicijnen en medische controles.
>Kijk voor meer informatie over de Kerstcollecte en het Kerk in Actie project op www.kerkinactie.nl/kerst