Wat doen anderen?

Hieronder enkele voorbeelden van grote initiatieven van anderen. Niet volledig, wel van harte aanbevolen.

Refo500

Refo500 is het internationale platform dat deskundigheid, kennis, ideeën, activiteiten en produkten aanbiedt naar aanleiding van 500 jaar reformatie. Het platform gaat uit van de Nederlandse Stichting Refo500. De site biedt een zeer uitgebreide agenda van activiteiten in het land.

Refo500 en de Protestantse Kerk in Nederland
De Protestantse Kerk in Nederland en Refo500 hebben contact met elkaar over activiteiten rondom de 500e verjaardag van de Reformatie in 2017. De Protestantse Kerk in Nederland ontwikkelt daarvoor een programma naast en met oecumenische partners en Refo500 gaat in Nederland vooral plaatselijke kerken stimuleren aandacht te geven aan het Reformatiejaar, waarbij deze ook gebruik kunnen maken van het aanbod dat partners van Refo500 ontwikkelen. De Protestantse Kerk in Nederland en Refo500 willen elkaar op communicatief gebied versterken. Voorbeelden daarvan zijn het informeren van elkaars achterban, ontwikkelen van een gezamenlijke sprekerspool en het beheren van een gezamenlijke Facebook groep.
>Lees meer op www.refo500.nl

Europese Stationenweg (EKD)

De Europese Stationenweg van de Evangelische Kirche Deutschland houdt een ‘reis’ in langs Duitse en (67) Europese Reformatiesteden, van november 2016 tot mei 2017. In elke deelnemende stad komt een ‘Verhalenbus’ langs. Elke stad zorgt voor een verhalenprogramma over Protestantisme. Die verhalen worden verzameld en gaan mee met de bus naar de volgende stad. Alle verhalen maken onderdeel uit van de Wereld Reformatie Tentoonstelling die in 2017 in Wittenberg door de EKD wordt geopend. In Nederland doen Deventer en Dordrecht mee.
>Lees meer over de Europese Stationenweg

Europese Reformatie-steden (CPCE/GEKE)

Ter ere van 500 jaar reformatie heeft de Gemeenschap van Protestantse Kerken in Europa (GEKE, CPCE) diverse ‘Reformatie-steden’ gevraagd om historische, culturele en religieuze programma’s rond (500 jaar) reformatie in hun stad te organiseren.
>Lees meer over de Europese Reformatie-steden

Luthersted​en in Duitsland

Maarten Luther en de Reformatie hebben Duitsland veranderd – en sporen nagelaten. U vindt ze overal waar de gebeurtenissen zich destijds hebben afgespeeld. Ga op ontdekkingsreis!
>Lees meer over de Luthersteden in Duitsland