Protestantentest

Doe de Nationale Protestantentest en ontdek de protestant in jezelf!

De protestantse traditie is veelkleurig en heeft veel bijzondere mensen voortgebracht: invloedrijk en kleurrijk. Altijd al willen weten op wie je lijkt? 

Doe de Nationale Protestantentest

 

 

 

 

Test-met-een-knipoog

De Nationale Protestantentest is een test-met-een-knipoog. De test laat je zien hoe breed de protestantse traditie is en welke bijzondere mensen (kleurrijk en/of invloedrijk) de traditie heeft voortgebracht. En wanneer kan dat beter dan in het Reformatiejaar 2016-2017? 

Verantwoording

De Nationale Protestantentest is een initiatief van de Protestantse Kerk in Nederland ter gelegenheid van de Campagne 2017:500 jaar protestant.

Het idee van de Nationale Protestantentest is geïnspireerd op de Protestant-o-mat die onze Duitse collega’s van de Evangelische Kirche Deutschland hebben ontwikkeld. Ze gaven ons een enthousiast groen licht om een Nederlandse versie te maken. De Duitse test kun je natuurlijk ook doen: www.evangelisch.de/protestantomat.

Voor de omschrijvingen van de protestanten is gebruik gemaakt van:

  • diverse sites, waaronder Wikipedia, Reliwiki
  • de Protestant-o-mat
  • 1001 vrouwen uit de Nederlandse geschiedenis, red. Els Kloek. Nijmegen: uitgeverij Vantilt, 2013

Dank aan

EKD/evangelisch.de (Hanno Terbuyken, Frank Muschlinsky Evangelische Kirche Deutschland), Hanno Terbuyken (Evangelische Kirche Deutschland), Margriet Gosker, Mirjam Nieboer, Harm Dane, Mirjam van Veen, Gerrit van Meijeren en vele anderen.