Dagje uit met de gemeente

De Roos van Culemborg organiseert voor kerkelijke gemeenten een feestelijke einde-seizoen-uitje. Met een snufje Luther!

In juni wordt veel kerkelijk werk afgesloten: kerkenraden, gesprekskringen, werkgroepen. Vaak met een uitje. Dan is het zoeken naar de combinatie van (kerkelijke) relevantie, vermaak en weinig kosten.

De Roos van Culemborg (actief in cultuur, samenleving en kerk) doet een voorstel voor zo’n ‘einde-seizoen-uitje’ aan het hele land naar Culemborg te komen. Instappen is mogelijk op alle tijden en programmaonderdelen. Het keuzeprogramma bevat flink wat Luther (het is 2017!) maar ook Franciscus, cultuur en natuur. Dat alles in een prachtige binnenstad en veel groen op loopafstand. Picknicken, toneel, de Reformatie-symfonie van Mendelssohn, wandelen, met elkaar op de foto, groepsyoga, zingen, gedichten, drie exposities, beiaard en flink veel terrassen. Midden in Nederland. De Roos van Culemborg nodigt elke kerkelijke groep uit zondag 11 juni.

Programma 11 juni

Zondag 11 juni stelt Culemborg zich gastvrij open voor (kerkelijke) groepen die het einde van een intensief seizoen in een opgewekte en relevante sfeer willen vieren. Globale indeling:

  • 12.00 – 14.00 uur: Aankomst van groepen, eventueel openluchtpicknick (eigen eten meenemen, wij zorgen voor koffiekar). Prachtig binnentuinen beschikbaar. Bij slecht weer in de kerken. Dan ook al: yoga, rondleiding langs gebrandschilderde ramen van de zeven barmhartigheden en exposities open.
  • 14.00 uur: Luther-voorstelling van Kees van der Zwaard in de tuinen van het Weeshuis-complex (bij regen: overdekt). Alternatieven: poëzieprogramma, groepsfoto, stads- of natuurwandeling.
  • 15.00 uur: Wandeling door de binnenstad met de dichter René van Loenen. Geïnspireerd door het Zonnelied van Franciscus maakte hij gedichten voor locaties in de Culemborgse binnenstad. Alternatieven: groepsfoto in de RK kerk, (Luther)liederen zingen in de Oud Katholieke Kerk, terras
  • 16.00 uur: De Reformatie Symfonie (de 5e) van Felix Mendelssohn-Bartholdy, uitgevoerd door het Fries Symfonie Orkest in de Grote of Barbarakerk.
  • 17.00 uur: feestelijke informele afsluiting in de Grote of Barbara-kerk

Maatwerk
Een wandeling door of rond Culemborg (Klompenpad)? We helpen je. Een maaltijd tegen een zacht prijsje bij de plaatselijke horeca? Dat kan. Kom na de eigen kerkdienst naar Culemborg. Of zelfs: kom er vóór naar Culemborg en we maken samen in de Open Hof een feestelijke dienst. Stel zelf een programma samen. En altijd zijn er de terrassen op de Markt, bankjes in de parken en aardige mensen om mee te praten.

Download het programma als pdf

Opgeven en kosten

  1. Meld u voor 10 mei aan via hoogenkamp@ziggo.nl en vermeld naam, adres, telefoon en mail. Het liefst zo snel mogelijk. Wie het eerst komt, het eerst maalt.
  2. Vervolgens ontvangt u een mail van de Roos van Culemborg waarop aangegeven kan worden of u komt picknicken, de globale grootte van de groep, speciale wensen enz. Het beantwoorden van deze mail geldt als inschrijving.
  3. Rond 1 juni komt u het gedetailleerde programma en praktische gegevens over de locatie(s) en reisinformatie. Stel met uw groep een eigen programma à la carte samen.

Maximum aantal bezoekers: 500. Alle programmaonderdelen zijn vrij toegankelijk. Deelnemen kost dus niets! De hoed gaat rond tijdens de voorstelling van ‘Luther’ (Kees van der Zwaard) en het concert in Grote Kerk.

Informatie

De Roos van Culemborg, Rieks Hoogenkamp. Slotstraat 8, 4101 BH Culemborg 0345 – 778855, hoogenkamp@ziggo.nl.

De Roos van Culemborg De Roos van Culemborg organiseerde op 17 september jl. (i.s.m. de Protestantse Kerk) de geslaagde AMUSE-dag rond het gelijknamige jaarprogramma voor het Luther-jaar. Het intensieve programma met muziek, zingen, eten, toneel, informatie en expositie trok 400 enthousiaste bezoekers. Culemborg is centraal gelegen in Nederland en heeft een station en een binnenstad vol mogelijkheden (kerken, theaters, tuinen, parken en pleinen op loopafstand). Verdere informatie: www.deroosvanculemborg.nl

Het programma van 11 juni is deel van het Barbara-festival (2 juni–2 juli) in drie Barbarakerken van Culemborg.