Amuse voor het Lutherjaar 2017

Zingen, kijken, eten, praten, zelfs reizen in het Lutherjaar, daartoe zet het jaarprogramma ‘ Amuse’ aan. Met het oog op het jubileum in 2017 is dit lichte voorgerecht voor plaatselijke gemeenten ontwikkeld, geschikt om elk moment in te stappen. 

Zingen en kijken

De 13 Lutherliederen uit het Liedboek zijn de basis van het jaarprogramma. Gemeenten, cantorijen en zanggroepen kunnen maandelijks een lied centraal stellen in de liturgie of het gemeenteleven. Meditatieve schilderijen zijn te downloaden als inspiratie.

Eten en praten

Luther is fameus om zijn Tischreden: maaltijden thuis in Wittenberg met tientallen mensen rond de tafel. De ‘Amuse’ bevat een model waarmee gemeenten zelf een ‘Tafelpraat’ kunnen organiseren met elke maand een actueel thema. Natuurlijk met handzame recepten uit Luthers tijd!

Amuse-dag

Als ‘voorafje’ op het jubileumjaar 2017, en om te laten zien wat gemeenten met het programma zelf kunnen doen, hebben de Protestantse Kerk en De Roos van Culemborg op zaterdag 17 september de Amuse-dag georganiseerd.
>Volg Amuse op Facebook

Amuse-programmaboekje

Het programma-boekje Amuse omvat 60 pagina’s zingen, kijken, eten, praten en reizen in (of richting) het Lutherjaar 2017.