Symposium “Pelgrimeren op de weg naar herstel“

De GGZ organiseert op 18 januari een symposium over pelgrimage en wat voor betekenis dit kan hebben voor GGZ-cliėnten.

Pelgrimeren naar Santiago is ‘hot’. Elk jaar maken duizenden mensen zich los uit het stressvolle leven om op weg te gaan. Zij gaan anno 2018 in het voetspoor van talloze pelgrims, die sinds het jaar 1200 op weg gaan naar het graf van Jacobus. Het is een tijd van bezinning en beweging, zoeken en vinden. Zo gingen in 2016 29 cliënten van GGz Centraal met begeleiders op reis door Noord-Spanje naar Compostella. Welke betekenis kan een dergelijk pelgrimage hebben voor GGZ-cliënten?

Herstel door middel van pelgrimage

Dit symposium gaat over de bijdrage van pelgrimage aan herstel. Met lezingen van: Prof dr. Frits de Lange, theoloog en ethicus van de Rijksuniversiteit in Groningen. Drs. Frank Kruijsdijk, psychiater. Dr. Bram Bakker, psychiater en hardloper. Drs. Peter van der Schaft, geestelijk verzorger, hij interviewt een aantal ‘pelgrims’ over de betekenis die deze reis heeft voor hun leven.

De GGZ stelt dat het symposium ook interessant is voor pastores die te maken hebben met mensen die in behandeling zijn voor psychische klachten en nodigt hen van harte uit voor dit symposium. 

Locatie en opgeven

Op donderdag 18 januari 2018 van 13.00 tot 17.00 uur vindt het symposium plaats in de Lukaskerk op landgoed Veldwijk in Ermelo.

Aanmelden kan via: congresbureau@ggzcentraal.nl

 

 

Terug naar overzicht