Actie Kerkbalans

-

Op 20 januari gaat de actie Kerkbalans 2018 van start, met het thema "Geef voor je kerk". De actie wordt afgetrapt met een live uitzending vanuit de Pauluskerk in Baarn.

De meer dan een uur durende uitzending wordt uitgezonden op YouTube en Facebook en gepresenteerd door Leo Fijen en Joanne Bijleveld. Zij maken in een afwisselend programma de winnaars van de eerste Nationale Fotowedstrijd 'Jouw Kerk in Beeld’ bekend. Juryvoorzitter Ramon Mangold zal in drie leeftijdscategorieën namens de jury de winnende foto’s presenteren. Via Facebook kiest het publiek verder bovendien de publiekswinnaar. De foto met de meeste likes sleept deze prijs nog tijdens de uitzending definitief in de wacht.

In de live uitzending wordt contact gelegd met verschillende kerken door heel Nederland om zo alle organiserende en onmisbare vrijwilligers te laten ervaren dat iedereen samen in actie komt voor Kerkbalans.

Over de Actie Kerkbalans

Meer dan 2000 kerken in Nederland gaan op zaterdag 20 januari van start met hun lokale Actie Kerkbalans, waarbij ze hun leden vragen om een bijdrage voor de kerk. Deze bijdragen zijn onmisbaar om lokale parochies en gemeenten van de Rooms-Katholieke Kerk, de Protestantse Kerk in Nederland en de Oud-Katholieke Kerk in stand te houden. Vele van deze kerken trappen de campagne af door de klok te luiden om 13.00 uur of door op een andere manier rond dat tijdstip een startmoment te organiseren.

Website

https://kerkbalans.nl/

Terug naar overzicht