Kerk & IsraŽl Onderweg

Kerk & Israël Onderweg is een kwartaalblad van de Protestantse Kerk in Nederland.

Het blad is een informatiebron voor iedereen, die interesse heeft in de verhouding van de kerk met Israël. Het geeft tal van gezichtspunten over en visies op de verhouding tussen joden en christenen. Er zijn bijbel-theologische bijdragen geschreven door joodse en christelijke auteurs. Regelmatig zijn er bijdragen van moslimzijde. Kerk & Israël Onderweg biedt verder nieuws over diverse recente publicaties.

Jaarthema

Ieder jaar is er een nieuw jaarthema. In 2012-2013 was dat ‘Onopgeefbaar verbonden’; in 2013-2014 ‘Mens, waar ben je?; in 2014-2015 ‘De reis van je leven’. In het seizoen 2015-2016 wordt aandacht gegeven aan het thema ‘De reis van de ziel’.

InZicht: extra katern

Eén tot twee maal per jaar wordt een extra katern gepubliceerd, InZicht. Dit katern behandelt een specifiek onderwerp of geeft achtergrondinformatie over bijvoorbeeld het jaarthema.  Zo verschenen er in de afgelopen jaren katernen over 'De mens als beeld van God', 'Onopgeefbaar verbonden en verzoening' en 'Israël en de Palestijnen'. De InZicht-katernen zijn te  gebruiken voor persoonlijke verdieping, maar ook als gespreksonderwerp voor een leerhuis, bijbelstudiegroep of moment van bezinning op een vergadering.

Septembernummer speciaal

Het septembernummer van Kerk & Israël Onderweg verschijnt steeds in een extra grote oplage, om te kunnen uitdelen op de Israëlzondag. Extra nummers zijn te bestellen tegen een voordelig tarief: tot 100 exemplaren: € 0,15 per exemplaar; 100 of meer exemplaren: € 0,10 per exemplaar (inclusief verzendkosten).
>Bestellen: bestellingen@protestantsekerk.nl  (o.v.v. naam, adres en aantal); of via (030) 880 1337.

Abonnementen en losse nummers

Particulier jaarabonnement: € 9,75. Pakket jaarabonnement (vanaf 10 exemplaren): € 4,50,- per persoon. Abonneren via: abonnementen@protestantsekerk.nl; (030) 880 1725. Losse nummers: bestellingen@protestantsekerk.nl; (030) 880 1337. Kerk & Israël Onderweg is ook te lezen via de Christelijke Blinden Bibliotheek (CBB): info@cbb.nl.