Meditatie en de geestelijke weg

In deze cursus verken je de verschillende stadia van de geestelijke weg in de christelijke traditie naar aanleiding van het boek 'De innerlijke burcht' van Teresia van Avila.

Soort activiteit

Een cursus van vijf maal twee dagdelen

Doelgroep

Predikanten, kerkelijk werkers, geestelijk verzorgers en anderen die eerder een meditatietraining hebben gevolgd of die ervaring hebben met meditatie.

Doel

Het verkennen van de verschillende stadia van de geestelijke weg in de christelijke traditie, naar aanleiding van het boek 'De innerlijke burcht' van Teresia van Avila. Gelieve dit boek aan te schaffen, te koop o.a. bij Carmelitana.

Inhoud en opzet

In een cursus van vijf losse dagen verkennen we de geestelijke weg, zoals Teresia van Avila deze verschillende fases van de geestelijke weg is gegaan en doorgeeft in haar boek. We leren deze stadia herkennen bij de eigen innerlijke reis. Teresia noemt het "de zeven verblijven van het innerlijke kasteel". In de cursus wordt enige theorie rond de geestelijke weg aangereikt. Daarnaast wordt er gewerkt met meditaties, lezing van teksten door middel van lectio divina, oefeningen, contemplatief gesprek en uitwisseling.

Elke bijeenkomst verdiepen we ons in een stadium. De eerste vier stadia zijn de belangrijkste, de laatste drie zullen in de slotbijeenkomst ook behandeld worden.

Naast de bijeenkomsten stellen wij voor om 1x per maand bij elkaar te komen in een regiogroep om de inhoud verder eigen te maken en die te verbinden met je leven en werk

Trainer

Antoinette van Gurp, geestelijk begeleider en Hans Roodenburg, sinds 1993 bezig met christelijke meditatie in combinatie met de mystieke weg

Permanente educatie

40 uren studiebelasting

Kosten

€ 695,00 per persoon, incl. materiaal, koffie/thee en maaltijden.

Meer informatie over onze annuleringsregeling vindt u op de pagina over kosten.

NB Dit aanbod is door de SKGV geaccrediteerd voor 7 studiepunten.

Datum, tijd, plaats en aanmelding

Data
2018: 23 oktober, 20 november
2019: 22 januari, 26 februari, 26 maart

Tijd
13.00-20.00 uur

Locatie
Nieuw Hydepark
Driebergsestraatweg 50
Doorn

Deze training is niet meer beschikbaar. Data voor de eerstvolgende training worden hier vermeld.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Protestants Centrum voor Toerusting en Educatie, 030-8801558 of een e-mail sturen aan pcte@protestantsekerk.nl

De training is een samenwerking van Vacare, platform voor meditatief leven binnen de Protestantse Kerk in Nederland en het Protestants Centrum voor Toerusting en Educatie.

Terug naar overzicht